Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Niçin hepimiz bir olalım?

Niçin hepimiz bir olalım?
 

Yine her zaman yaptığımız şeyi yapıyoruz topyekün. Kantarın topuzunu kaçırıyoruz yine.

Sapkın milliyetçiler vatanlarını sevdiklerini söyleyerek cinayeti doğal hak olarak kaçırıyor kantarın topuzunu önce.

Ardından "Hepimiz Ermeniyiz" diyerek kaçırıyoruz topuzu. Ah bu topuz bizde hiç mi ayar tutmaz? Nedir bu tamamen omurilik soğanından hareket etme ısrarı? Yüzyıllardır herhangi bir fikri aksiyon çıkmayan şu çoraklaşmış topraklarda reaksiyon geliştirme konusundaki bu becerimiz dikkat çekici değil mi sizce? Yoksa reaksiyonlarımızı da birileri mi besliyor!!! Şimdi yine ortalık toz duman. Bir yanda hepimizin Ermeni olduğunu söyleyen yeni bir grup var. Diğer yandaysa, yıllardır ilk fırsatta ortaya çıkan ve "Herkesin Türk olması gerektiği" yönünde garip ve hiçbir sosyolojil ve antropolojik dayanağı olmayan tezlerini ileri süren aşina olduğumuz grup. Oysa çok iyi biliyoruz ki her iki kesimde beyinlerinin kıvrımlarından geçmeyen bu sözcüklerle, yeni bir çatışma ikliminin yüksek basınç eğrilerini çiziyorlar talihsiz coğrafyamız üzerinde. Akıl akıl, gel şuraya takıl...

Kim kazançlı çıkacak bu yumurta tokuşturma oyunundan? Milliyetçiler seslerini daha gür çıkartınca 70 milyon aynı anda "Tanrı türkü korusun" demeye mi başlayacak? Yoksa bunca yıllık tutumunu değiştirip bütün milliyetçiler pişmanlık gözyaşları içinde aslında Ermeni olduklarını mı itiraf edecekler? Mümkün mü böyle birşey? Tabi ki değil...

Ne olacak peki? Yine her zaman olan şey tekerrür edecek. Milliyetçiler daha da radikalleşecek, etnik kimlikler daha da bilenecek ve bu ikisinin arasındaki gerilim tabi ki uluslararası istihbarat örgütlerinin iştahını kabartmayı sürdürecek. Yıllardır duyarız toplumsal olayların ardından aynı klişeyi: "Yabancı istihbarat örgütlerinin işi" Yahu Allahaşkına bu hırsızların hiç mi suçu yok? Bırakın bu işleri artık. Ülkenin demokrasi kültürüne hizmet etmeyi düşünerek mi buldunuz "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını. Tabi ki doğal bir haktır, insanın kendisini ait olduğunu hissettiği kimliği ifade etmesi. Peki yaratılan bu çatışma ikliminden sonra yarın "Ben Kürdüm", "Ben Çerkesim", "Ben Lazım" vs. vs. diyen insanların da bu en doğal haklarını ifade etmelerinin bile bir bölücülük teşebbüsü olarak algılanmasını sağlayan paranoyaları körüklemesinden başka bir şeye hizmet etmiyeceğini görmeyecek kadar kör müsünüz?

Peki bunun karşısında çıkıp da "Hepimiz Türküz" diyen sosyolojiden bi haber zevat, bu söylemin Anayasa kitapların da bile değişmeye başlamış ilkel bir devlet ideolojisi olmak dışında anlamı olmadığını kavrayamıyorlar mı hala? Ne yapmaya çalıştıklarının farkındalar mı acaba? Yoksa başta da söylediğim gibi, sadece omurilik soğanının verdiği bir uyarıyla reaksiyon mu gösteriyorlar? Bunu halk yığınları için bi derece normal karşılayabiliriz belki. Peki bunu köşe yazarları, siyasi parti temsilcileri ve hatta kimi akademisyenler söylüyorsa artık şapkayı önümüze kaymanın vakti geçti bile.

Bu kadar temelsiz eğreti söylemin peşinde slogan atacak, pankart taşıyacak enerjiye sahip bu topluma naçizane bir tavsiyem olacak. Eğer amaçları gerçekten bu ülkenin geleceği ise, bu ülkede yaşayan halkın geleceğinin garantiye alınması konusunda tüm kesimler bu kadar heyecanla hareket ediyorsa eğer, şu denklem üzerinde düşünmelerini rica edeceğim:

Asgari ücret: 403 YTL (net)

Sosyetik bir hatunun kolundaki çanta: 78.000 ABD Doları

Bir ABD Doları: 1,421 YTL

Bir sosyete çantası, kaç asgari ücretli ömrü eder?

Bütün sorun bu denklemin cevabında saklı. Anladınız siz onu...

 
Toplam blog
: 11
: 1186
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

1979 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinin Aşağıbeyçayır Köyü'nde doğdum. İlkokulu köyde ortaokulu..