Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '17

 
Kategori
Tarih
 

Niçin Ortadoğu

Niçin Ortadoğu
 

Resim alıntıdır


Dünya üzerinde insanoğlunun ilk yerleşik hayata geçtiği Nil ve Mezopotamyayıda içinde barındıran Orta Doğu sahip olduğu sanatsal ve tarihsel özellikleri ile herdaim ilgimi çekmiştir....
 
İnançların, kültürlerin, medeniyetlerin birbirleriyle kavuşup kaynaştığı, aktarıldığı bir geçiş noktasını oluşturan Ortadoğu insanlık tarihinin en önemli bölgelerinden biridir.İç içe geçmiş olan geleneksel ve modern yapıları ve İslamiyet,Hıristiyanlık,Musevilik dinlerininde burada doğup,gelişerek dünyaya yayılmış olması insanları akın akın kendine çekmektedir.
 
Ortadoğunun siyasi yapısıda barındırdığı çeşitliliğe ayak uydurmuş durumdadır. Cumhuriyet, monarşi, askeri, tek parti, veya aile diktatörlükleri gibi çeşitlilik ve değişiklik içerir.
 
O halde niçin Orta Doğu sorusunun cevabıda bana göre etnik, kültürel, jeopolitik, dini bakımdan sahip olduğu çeşitlilik ve bölgedeki petrolün varlığıdır. Buda Asya, Avrupa Afrika kıtalarının birleştiği bu merkezi noktayı yani Ortadoğuyu dünyadaki gücü kontrol edebilmek isteyen bütün süper devletlerin ilgi odağı haline getirnektedir.

 

 
Toplam blog
: 17
: 742
Kayıt tarihi
: 22.04.07
 
 

Okumayı ve yazmayı seviyorum. ..