Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '09

 
Kategori
Deneme
 

Niçin yaşıyoruz?

Niçin yaşıyoruz?
 

Hayat bizi bu su damlası kadar saf ve temiz bırakabilecek mi?


Bu yazıyı yazmadan önce dünyada ne için yaşadığımızı neden var olduğumuzu düşünüyordum. Bu düşüncelerim devam ederken dünyanın içinde bulunduğu her türlü durumu değişik açılardan bakarak değerlendirdim. Vardığım sonuç ise korkunç…

Dünya’da var olan devletlerin ( Siyasi, ekonomik, askeri) güçleri belli bizde bu devletlerin vatandaşlarıyız. Konuya sizden başlayacağım tümden gelerek yaşadığımız dünya’nın nasıl bir dünya olduğunu sizlere göstermeye çalışacağım. İnsanların çocukluktan itibaren belirli hayalleri vardır. Bu hayalleri belirli bir yaşa gelene kadar çok geniştir. Sen büyüyünce ne olacaksın? sorusu herkese sorulmuştur. Alınan cevaplar ise oldukça samimidir. Cevaplarda ikiyüzlülük yok sadece aklından geçeni söyleyen bir insanoğlu… Sonra zaman içinde büyüyen ve büyüdükçe hayallerine ulaşamayacağını düşünen bir insanoğlu… Şimdi bir düşünün siz hayallerinizin ne kadarını gerçekleştirebildiniz. Gerçekleştirdim diyorsanız. Gerçekleştirdiğiniz hayaliniz, hayalinizi kurduğunuz gibi güzel mi? Hayır.

Peki hayatta tüm hayalleriniz gerçekleşti. İstediğiniz her şey oldu. O zaman ne olacak hayat sıkıcı gelecek. Bakın Dünya’nın bazı zenginlerine hayattan istediklerini almıştır fakat artık yaşamaktan bir zevk alamıyorlar artık bunun içinde tuhaf alanlarda heyecan ve yeni ilgi alanı bulmaya çalışıyorlar. Bunlar bazen çok tuhaf olabiliyor. Örneğin trilyonluk arabaları kafa kafaya çarpıştırmak gibi… Dünya’da yaşamanın bir anlamı var. Fakat gerçekten insan bize dizilerde, filmlerde gösterilmek istenilenin dışında da bir hayat var. Şu ana kadar bazılarımız ne kadar boş yaşamıştır. Tabii bunu kimse kabul etmez önemli değil…Her insan gerçekten hak ettiği gibi yaşıyor.

Devletler statüsünden bakmak gerekirse dünyada bir düzendir almış gidiyor. Bazıları üst düzey bazıları normal insan bile sayılmadığı bir dünya… Devletler ve sahte politikalar…Bu dünyada dürüst olanlar kazanamaz. Yeri geldiğinde en yakının omuzlarına basıp yükselmen gerekir. Eğer bu şekilde bir hayat tarzı benimsenirse en yakın zamandan dünyadaki karşılığını alacağınızdan hiç kuşkunuz olmanız ki bunu yapmada artık insanlar usta olmuş. Gerçekten dürüst olanların sayısı çok az bunları bulmak ise imkansız. İyiler her zaman kazanır sözü ise kötülerin masum insanları daha rahat güvenlerini kazanmak için uydurulmuş bir yalandır. Etkisi ise ortadır.

Yazılanları size farklı gelebilir. Bir sonuç çıkarırsınız veya çıkaramazsınız o bakış açınıza ve hayatta ki tecrübenize kalmıştır. Son olarak gerçek hayatı görmek için fazla bir şey yapmanız gerekmiyor. Sadece hayatın televizyondaki dizilerden ve programlardan ibaret olmadığı bilmeniz bile yeterlidir.

http://www.milliyet.com.tr/GaleriHaber.aspx?aType=GaleriHaber&KategoriID=19&ArticleID=1160729&PAGE=1&Date=21.11.2009&b=Dunya%20Turu

Bu haber umarım hayatı anlamanıza ve bakış açınıza bir yenilik getirmemde yardımcı olur.

"Bu Monoton Dünya'da Her şeye rağmen Fikirlerimle var olacağım" S&S

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..