Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Nida!

Nida!
 

Her dönemde bir zalim çıkar. İnsan şeklinde bir şeytan vekili. Gaddar bir ruh. Kiminin intikam hissini, kiminin şöhret deliliğini, kiminin ahmaklığını, kiminin korkaklığını, kiminin fakirliğini kullanıp siyasetine vasıta yapar.

Görünüşte bir hakka dayanır. Fakat gerçekte haksız bir zalimdir. Bir tek adam onun zulmüne karşı gelse ona bir silah sıksa, sonra da kaçıp Mescid-i Aksa’ ya sığınsa binler senelik ve milyarlar dolar değerindeki o Mukaddes Mabedi tahrip eder. Bir köyde ona hain biri bulunsa koca köyü tahrip eder. Bir toplulukta ona zararlı bir kişi olsa o topluluğu topyekün yok etmek yetkisine kendini sahip görür.

Siyaseti için tüm insanlığı yok edebilecek bir kalbte insanlık namına en ufak bir his bulmaktan daha imkansız ne var?

Görmezler mi zalim milletlerin liderleri olan Firavunların, Nemrutların ve Hitler’in sonlarını?

Bilmezler mi gelecek zaman ve gelecek nesillerin kendilerini pek şiddetli bir lanetle lanetleyeceklerini? Kahrolsun bu zalim canavar ve bu canavarın kuyruğuna basmakla zulme sevkeden hasta ruhlu ahmaklar!

Ya siyasetlerinin muhatabı kendileri olsaydı? Onlar biçare olsaydı. Zalimler onlara hücum edip kulübeciklerini başlarına yıksaydı. Çocuklarını öldürüp kadınlarını yaralasaydı. Öyle ki hallerine sema ağlasaydı. Kainatı zalimlerin gürültüleri ile mazlumların ağlayışı sarsaydı?

Nereden biliyorlar ki kendi çocuklarının bir gün karşılarında yer almayacağını, kendi kızlarının bir gün bir arapla evlenmeyeceğini… O zaman şimdiden kendi çocuklarını ve kızlarını da öldürsünler. Ya bir gün siyasetlerine muhalif bir torunları olursa?

İhtimalle ceza verilir mi? İhtimalle insan öldürülür mü? Bir kişinin suçu tüm kabilesine yüklenir mi? Bir hain için bir gemi batırılır mı? Büyüklerin hatasından bahanelerle çocuklar katledilir mi?

Lanet olsun o medeniyete ki; ona, o yetkiyi vermiş!

Evet üstadın yerinde sözü gibi : “Zalimler için yaşasın Cehennem!”

 
Toplam blog
: 45
: 2970
Kayıt tarihi
: 12.06.06
 
 

İstanbul Hukuk 1990 mezunu. Hukukçu. 1997 T.o.d.a.i yüksek lisans başlama yetkinliğine sahip.&n..