Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '18

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Niğde'nin Marka Kent Arayışı

Niğde'nin Marka Kent Arayışı
 

İstanbul'daki Niğdeliler buluştu


"MARKA KENT NİĞDE" Arayışı Sürüyor...
Niğde, Mersin, Adana ve İzmir'in ardından, İstanbul'da yapılan yemekli etkinlikte, İstanbul’da yaşayan Niğdeliler tanıştı.

Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç başkanlığındaki bu toplantıya; Niğde Dernekler Federasyonu yöneticileri, İstanbul'da yaşayan Niğdeli bürokratlar, Niğdeli sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Kocaeli Niğdeliler Derneği yöneticileri, Niğdeli öğretim üyeleri, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesinden görevli öğretim üyeleri, İstanbul'da yaşayan Niğdeli iş dünyası, basın, yayın, sanat ve kültür adamları yanı sıra; çoğunluğu bayan olan İstanbul'da yaşayan Niğde sevdalısı katılımcılar yer aldı. Niğde merkez ve ilçe belediye başkanlarının katılmadığı toplantıda, bu durum eleştirildi.

Toplantıya katılanlar arasında yer alan belgesel yapımcısı, şair ve turizm yazarı Dursun Özden'de, sınırlanan konuşmasında şu konulara değindi: “Niğde Su Medeniyeti, Kutsal Emanetler Niğde'de, Lavanta Kokulu Köy, Han Duvarları, Niğde'nin 5 Hali, Şiirin Yol Haritası, Sür Eşeğini Niğde'ye, Kapadokya Yazar Evi, Endemik Toros Kurbağası Can Çekişiyor, Eşek Çiftliği, Kemerhisar Termal Turizmi, Roma Havuzu'nda Yüzme Yarışı, Dağcılık ve Yamaç Paraşütü, Anadolu'nun Aydınlık Yüzü Niğde, Profesyonel rehberlerle yapılacak Alternatif ve Eko Turizm Kenti Niğde…” gibi projelerle "Marka Kent Olunur" önerisinde bulundu.

Ahilik Ajansı destekli yöneticiler tarafından Özden'in ve bazı konuşmacıların önerileri pek de ciddiye alınmadığı görüldü. Toplantıda yapılan anketler ise, günah çıkarmaktan başka işe yaramayacağı algısı oluştu. Her şeye karşın; bu toplantıların bir ilk olması nedeniyle, bu etkinlikleri düzenleyen Niğde Valiliği'ne ve emeği geçenlere teşekkür borçluyuz...

 

 
Toplam blog
: 157
: 363
Kayıt tarihi
: 29.03.11
 
 

ÖZDEN, Dursun; (d: 21.10.1950, Niğde, Türkiye). Gazeteci, Gezi Yazarı, Şair, Belgesel Dursun Özde..