Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Nihat 'kahraman' olmak için dönüyor

Nihat 'kahraman' olmak için dönüyor
 

Çocukluğumda Beşiktaş’ta bir değil tam üç tane kahramanım vardı. Metin-Ali-Feyyaz.. Tezahüratlara konu olmuş bu futbolcular, yürekten oyunlarıyla Beşiktaş’I şampiyonluğa götürürken, ben ve benim beraberimde birçok çocuğu ‘Beşiktaşlı’ yapmıştı. Sonrasında Nihat, İlhan Mansız, Turk olmamasına rağmen Madida ve Nouma. Ve orada bitti, bir daha Beşiktaş’ın tezahüratlara konu olacak bir ‘ikon’u olmadı. Takımı için tek başına savaşan, tribünlerin sevgilisi, çocukların top oynarken gelecekte olmak istediği futbolcusu olmadı. Bu saydığım futbolcular gibisi gelmedi Beşiktaş’a.

Bu seneyi çifte kupa ile kapatan Beşiktaş’ta böyle sembol olmuş bir futbolcu sayabilir miyiz? Takım oyunu , takım oyunu derken, bireysel kahramanlarımızı unutur olduk. Nihat’ın gelişini, bu yuzden çok önemsiyorum. Ister ‘çok para alıyor’ desinler, ister ‘çok sakatlanıyor’ desinler, Nihat benim Beşiktaşlılık kahramanlarımdan. Ne zaman ve ne kadar oynarsa oynasın, sahaya yüreğini koyanlardan. İspanya’da bir futbolcuyu boşuna sevmezler, İspanya’da yaptığı kariyer, bunun ispatıdır. Eminim ki, istese dönmezdi, belki daha az para alırdı, ama o kariyerinin en önemli zamanını, belki de bir daha Avrupa’ya dönmesinin zor olduğunu bilmesine rağmen, Beşiktaş’ta kahraman olarak değerlendirmeyi seçti. Bir futbolcunun geri dönüşü boşu boşuna Süleyman Seba’nın ‘hayatının en mutlu günü’ olur mu? İşte Nihat’ın böyle bir ışığı var Beşiktaş camiası nezdinde.

Nihat’ın oyun stilini Holosko’ya çok benzetiyorum. Nihat transferiyle, muhtemelen Nobre Nihat ikilisi önde, Holosko sağda oynayacaktır, belki Nihat ve Holosko maç içinde bile yer değiştirebilir. Bu durumda Bobo atıla çıkıyor ki, Beşiktaş yönetiminin de amacı, Bobo’yu iyi bir bonservisle satmak, zira Bobo’yu kenarda oturtmak çok büyük bir lüks olacaktır. Bu sene Bobo’nun uzun sureli kenarda oturuşu, sonradan girdiği maçlarda hiçbir fayda sağlamamasına sebep oldu. Bu sene de aynısını yaşamak istemiyoruz.

Bir başka konu da bedelli askerlik konusu. Nihat’ın yaşadığı sakatlık sonrası bedelli askerlik için birliğine teslim olması, ister istemez de akıllara Emre Belözoğlu’nu getiriyor. Geçen sene Emre’nin toparlanması 2. Yarının ortalarını bulmuştu. Umarız ki Nihat’ta böyle bir problem yaşanmaz, zira takımla çok az çalışarak direk lige başlamak zorunda kalacak. Tek tesellim, yabancı olmadığı bir camianin içinde olması, bildiği bir stadda, çok sevdiği bir seyirciye karşı oynayacak olması. Umuyoruz ki, bunlar adaptasyon sürecini kısa tutmasına sebep olacaktır.

 
Toplam blog
: 55
: 969
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

29 yaşındayım. İTÜ Tekstil Mühendisliği mezunuyum. Evliyim. Çocukluğumdan beri futbol gönüllüsüyüm. ..