Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
Mizah
 

Nihat Genç Ergenekon liderini açıkladı!!

Nihat Genç Ergenekon liderini açıkladı!!
 

http://bizimbolgegazetesi.com/images/uploads/nihat_genc.jpg


Nihat GENÇ art TV deki programı "Veryansın" da Ergenekon terör örgütü soruşturmasının yeni dalga operasyonlarından sonra, Ergenekon örgütünün lideri olan 1 numaranın adını açıkladı. Kim mi?

Yazın dünyamızın kendine has, bağımsız, her konuda derin ve coşkulu diliyle, İsa’ya da, Musa’ya da yaranamayan, Zigana Dağlarının kuzey yamacından hemşerim Nihat GENÇ bu açıklamasıyla gündeme damgasını vurdu.

% 47 oy oranıyla başbakanımızın başarısının ardındaki gücün, özü, sözü bir olan, aklına geleni, dilinden sakınmayan, vatandaşın kendinden bir şeyler bulduğu davranışlarıyla seçmenin kendisiyle özdeşleşmesinin, yattığını düşünüyorum.

Dilinin ayarsızlığı okur ve sevenlerini kendisine tiryaki eden Nihat GENÇ Zigana Dağlarının güneyindeki pek takdir ettiğim hemşerim ve diğer büyük medyaya da veryansın edince! , pek haz etmediğim Denktaş ve ham ulusalcı cephenin ekranına itilmesi sonucunda bizleri de kendisiyle birlikte oraya sürükledi.

Bizler ne Boğaz’ın kör düşmanı, ne de Anadolu’nun kör hayranlarıyız.

Nihat GENÇ ve Murat BELGE sevdiğim iki çok önemli şahsiyettir. İkisi için yazdığım her iki yazımda, (Nihat GENÇ çok az bir farkla) MB de en çok okunan yazılarımdır. Bizler kültür dünyamızın; bulduğunu yiyen değil, umduğunu yiyen tüketicileriyiz.

Devlet dairelerinde iki yakası bir araya gelmeyen memurlar, bizim bu teşkilattan bir şey olmaz diye başlar, avantalı işlere bakan servislerde çalışamayanlar, öyle bir muhalefet, yalan ve iftira rüzgârı estirir ki bir kalem, ajanda, 10 TL ye tenezzül eden adamı, bay yüzde 10 yapar. Memurların şeflerle, şeflerin şube müdürleriyle, onların bölge müdürleri ve memurlarla öyle bir siyaset ve iktidar mücadelesi doğar ki, Devletin siyasal yapısını mumla aratır, adeta aynasıdır da.

İdari kademedekilerse evlere şenliktir. Yönetmelik ve mevzuatı okuyarak anlayanını görmedim, işler sorarak, örnek evrak ve tarifle yürür. İşiyle ilgili kitap okuyanı bırakın, ilgi duyduğu konuda akademik bir yayın okuyanı bir yana, günlük gazete okuyanları parmakla gösterilir ve bu insanlar genel müdürlük, müsteşarlık hayal ederler. Siyasetçi ahbabı ve yukarda ayakçılığını yapacağı çavuşu olanlar bu makamlara ulaşırlarda.

İşler böyle yürür.

Özel sektördeki organizasyon ve ilişkilerse ahilik geleneğinden gelip, yüksek kapitalist grup ilişkilerini, uygulamalı sergilenmesi düzeyindedir.

Tarihsel köklerimiz bizlere bunu mirası bırakmıştır. Paşalık, beylik, sadrazamlık, akrabalar, cülus, yeni çeri ve baldırı çıplakların isyanları, hazindir.

Bir avuç cesur romantiğin, Selanik dağlarına çıkıp, dünyayı tanımadan, bir şey bilmeden her şeyi bildiğini zannedip, bir eli kanlı romantik Enver’in peşinde imparatorluğu kâbuslarla tarihe gömmesi hazindir.

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra idari kadrolarını kuramayan, eski alışkanlıkları sürdüren, Başbakan Menderesi asan 27 Mayıs, Deniz GEZMİŞ ve arkadaşlarını boğan 12 Mart, çocuklarını sorgularda öldürüp emniyetsiz binalardan atan, 12 Eylül ve onun anayasasına kutsal kitap muamelesi yapmak, Uzanlamak, Topraklamak, Çalıklamak, Albayraklamak, Feytullahıp Evcilleyip, Eymürleyip, Hiramlayıp, Çalıklayıp , Pekerlemek, Behçetleyip, Karakaşlayıp, bu işlere meydan vermek liderlik midir.

Üzeyir GARİHİ, Uğur MUMCU’ yu kediye, çakala boğdurmak …

2010 lu yıllara girerken yakın ve uzak tarihimiz üzerine konuşamamak hazindir. 28 Şubat kerbelasında sızlanarak yas tutmak, 90 yıllık Cumhuriyetin bir kısım idarecilerinin utanmadan, geldiğimiz noktada kendi ürünü ve yetiştirmesi, Cumhuriyetin çocuklarından korkarak komitacılık oynaması, tanzimattan günümüze Batı erdeminin muhacir milliyetçi moderniz mi ve kavruk dar köylü milliyetçi İslamcılığının 200 yüzyıllık iktidar mücadelesinin en seviyesiz tezahürüdür Ergenekon meydan muharebesi.

İyi niyetinden asla kuşku duymadığım, ister beğenilsin, ister beğenilmesin bence siyasal bir deha sahibi, dersini de, Atatürk’ ü de iyi çalışmış Başbakanımız Tayyip ERDOĞAN' ın kendi iradesinin dışında, rakiplerinin de ekmeğine yağ sürecek biçimde, tabanının kör intikam ve rövanş arzusuyla, belki bir kısım çevrelerce çekilmek istendiği kör kuyularda, siyaseten boğulacağı adımlardan kaçınacağı inancındayım.

Saptırılarak; komitacılarla, samimi muhalifler ve siyasal ifade özgürlüğü kapsamında ki kesimlerin, Ergenekon davasına dahil edilmesi siyasal intihar hatasından vazgeçilmelidir.

Hapisler görmüş isimlerin, bu kriz ortamında deneyimlerinden ders çıkarması gerekir.

Bu kayıkçı kavgasına fireni koyabilecek liderler, 200 yıllık bu köhne siyaset geleneğini yıkabilenler, ülkenin geleceğinde rol alacak ve şekil verebilenleri olacaktır

Neyse ben nereden buraya geldim ki yarabbi…

Batı değerlerini vaaz eden yazarlara da bir sözüm olacak; yıllardır başarıyla yerine getirdiğiniz işleri Batılı merkezlerde sürdürmeniz ülkemiz adına daha yararlı olacaktır. Nede olsa sayenizde, sizlerin yetiştirdiği gençlerin önü açılmış olurken, Türkiye’deki imkân ve itibardan daha fazlasını batılı merkezlerde yaşamak Orhan PAMUK, Halil İNALCIK, Fazıl SAY ve diğer evrensel düzeydeki insan kaynağımız gibi sizlerinde hakkıdır.

Batının ırkçı, emperyalist gerçek yüzünü saf , kör ve masum Anadolu halkına açıklayan vaazlar veren Büyük Doğu değerlerinin yazarları, batının pek eleştirdikleri amaçlarının kötü takliti, batı moderniz mini ve aydınlanmasını yayan Protestan ve Katolik rahipler gibi Orta Doğu ve Çin içlerine kadar Türk-İslam moderniz mini ve aydınlığını taşısalar daha hayra vesile olur.

Nihat GENÇ Ergenekon liderini açıkladı.

Şimdi yazımızın asıl konusu, Ergenekon örgütünün lideri, saat 10.30 ve 10.01.2009 tarihli art TV deki ‘Veryansın’ programında, Nihat GENÇ tarafından açıklandı. Hiç bir şüphe ve kaygıya yer vermeden tüm çıplaklığıyla GENÇ, Ergenekon lideri olan 1 Numarayı okur ve sevenlerine şöyle açıkladı’’Ankara’nın güzel restoranları ve devlette çalışan personelin hemşerileriyle buluşup sohbet ettikleri mekanlarıvardır. Bu mekânlar da hemşeri, dost ve arkadaş ortamlarında derin, güzel ve lezzetli sofralar kurulur. Ev baskınları ve dinlemeler sonucunda elde edilecek delillerdense, bu mekânlardaki garsonların ifadelerine başvurulursa Ergenekon örgütünün gerçek liderine daha kolay ulaşa bilirler. Bu toplantı ve sofralarda olmuş biri olarak, lezzetli sofralarda içilen rakılarla, her defasında ihtilal yapılır ve yeni bir saltanat kurulur, şimdiden açıklıyorum ki soruşturma sonucunda ulaşılacak Ergenekon örgütünün gerçek lideri YENİ RAKI olacaktır’’dedi.

Bende bu değerli ve haber merkezlerine düşen sıcak gelişmeleri sizlerle paylaşıyorum,

 
Toplam blog
: 35
: 862
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

İktidara mesafeli, Derrida ve yapısalcılara meyilli. İflas etmekten bunalıp, iktisat ve finans pı..