Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'nin büyüklüğünü parayla ölçme yanlışı

Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'nin büyüklüğünü parayla ölçme yanlışı
 

Fener hakkında yanlış tespit. Fenerbahçe'nin Büyüklüğü Borsada ki Değerinden mi Geliyor? Yoksa Tarihinden mi?


Fenerbahçe'nin Değeri Nereden Geliyor?

Nihat Özdemir'in açıklaması beni çok şaşırttı doğrusu. Çünkü Fenerbahçe'nin değerini açıklarken bunu IMKB'deki finansal değerinin diğer büyük klüplerin toplamına eşit olduğunu gururla söylemesi hayret verici.

Çünkü Allah korusun kriz gelip borsa endeksi düşerse ya da Fenerbahçe bi şekilde küme düşüp borsa değeri içler acısı bir duruma gelirse ve klübün borsa değeri 100 milyon dolara inerse Nihat Özdemir'in gözünden klüp düşecek mi?

Bu açıklamalarını son derece yakışıksız ve yersiz buluyorum. Fenerbahçe'yi tutmuyorum, adil olduğu sürece Galatasaraylıyım ama Fenerbahçe'ye borsa değeri üzerinden bakılmasını da şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Nihat Bey'e şunları hatırlatmak istiyorum.

Fenerbahçe değerini borsadan almıyor.

Fenerbahçe değerini aşağıda sıraladığım nedenlerden dolayı alıyor, isterse Bosadaki değeri 10 Milyon dolar etsin.

1) Türkiye'de Futbol'a adını altın harflerle yazdırmış ve Futbol takımı olarak adını ikinci olarak yazdırmış güzide bir klüptür asla MARKA değil.

2) İstanbul'da ecnebilerle futbol oynamamak için Müslüman ve kardeş bir klübümüz olsun diye kuruluşuna Galatasaray'ın bile destek verdiği büyük bir mazisi olan Klüptür.

3) Şimdiye kadar Futbol liglerinde Galatasaray ve Beşiktaşla beraber Türkiye'de Futbol'a renk katan sonradan kurulsada 4. Büyük olan Trabzonla beraber ayrılmaz bir parçadır.

4) Sadece Fenerbahçe'nin değil ama tüm Türkiye'nin gururu Lefter Küçükandonyodis gibi büyük ve efsanevi Futbolcuları olan muhteşem bir klüptür. Fenerbahçe, ne Lefter için ne de gerçek Fenerbahçeliler için asla TİCARETHANE OLMADI OLAMAZDA. (Can Bartu ve Cemil Turan gibi efsanevi isimleride saymama gerek bile yok)

5) Avrupa'da Manchester United gibi yıllarca kendi sahasında yenilmeyen kendini beğenmiş bir klübü yere seren büyük bir takım.

6) Türkiye'de en büyük taraftar kitlesi olmasa da, en vefalı ve fedakar taraftar kitlesine sahip takım. Hiç bir Fenerbahçeli üzerindeki formayı Ticari Marka olduğu için sırtına giymiyor.

Bu gerçekleri Sayın Nihat Özdemir'in iyi okumasını tavsiye ederim. Kendisinden ricam Fenerbahçe'nin büyüklüğünü IMKB endeksiyle, parasal büyüklükle kıyaslamasın.

Fenerbahçe'nin büyüklüğü DEĞİŞMEYEN tarihinden ve sportifliğinden gelir, asla borsadaki DEĞİŞEN değerlerden değil.

Adalete inanan bir Galatasaraylı olarak bunu hatırlatmak isterim...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..