Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Nijerya Seyahat Önerileri

Nijerya, diğer Afrika ülkelerinden daha tehlikeli değildir. Ülkenin altyapısı ve toplu taşıma imkânları geliş- memiş olduğundan, yabancılar özel araçlar ile veya uçaklar ile Nijerya’da seyahat etmektedir. Kendi özel arabası  olmayanların  ulaşımı  sorunlar  yaratabilmekte ve trafikte çok zaman kaybına yol açmaktadır. Trafik ve  yağmur  dolayısıyla  özellikle  Lagos’ta  gecikmeler yaşanabileceği de hatırda tutulmalıdır.

Genel  olarak,  yabancı  ziyaretçilerin  Nijerya’da araba  kullanmamaları  tavsiye  olunmaktadır.  Uzun yıllardan beri Nijerya’da yaşayan yabancıların yolları ve trafik kurallarını iyi bildikleri için araç kullandıkları görülmektedir.  Yabancıların  özellikle  ilk  gelişlerinde lüks sınıf arabaları (dört çeker cip olabilir) ve deneyimli şoförleri tercih etmelerinde yarar vardır. Havaalanlarında  ve  büyük  otellerde  araç  kiralanabilmektedir.  Aynı  zamanda,  oteller  ve  firmalar  ile  çalışan güvenilir özel şoförler de bulunabilmektedir. Seyahat ederken  emniyet  kemerinizi  takmanız  gerekmektedir. Bu ülke genelinde bir kural olmakla birlikte, can güvenliğiniz  için  de  bir  zorunluluktur. 

Trafik akışı ülkemizde olduğu gibi sağdandır. Ancak, ilk gelenin yolu alması gibi bir kuralları vardır. Aynalardan  yol  takibi  yapılmamakta  ve  sürücüler  birbirlerini hep korna çalarak uyarmaktadır. Navigasyon cihazları haritalar güncel olmadığı zaman sonuç alınmasını en- gelleyebilmektedir. Akıllı telefonlar ile kullanılan harita- ların Abuja ve Lagos gibi büyük eyaletlerde iyi şekilde çalıştığı bilinmektedir.

Araç  tamir-bakım  hizmetleri  yetersiz  olduğundan, trafikte yol ortasında ve/veya yol kenarında tamir edilmeyi bekleyen çok sayıda araç ile karşılaşılması mümkündür.

Abuja ve Lagos’ta gün içerisinde özel araba ile seyahat etmek genellikle güvenlidir. Ancak, yol boyunca polis  veya  askeri  güvenlik  noktalarında  durdurularak doğrudan “bahşiş” istenebilmekte veya evraklarınızda eksiklik  tespit  edilebilmektedir.  Çoğu  Nijeryalı  bu  alışkanlığı  kırmaya  çalışmaktadır,  ancak  söz  konusu  görevlilerin çok az maaş aldığını düşünen Nijeryalıların da bazen bu bahşişi itiraz etmeden verdiği bilinmektedir. Yabancılar ise söz konusu bahşişi vermek yerine, böyle bir taleple karşılaştıklarında, sakin bir şekilde görevliye gülümseyerek; hâl ve hatırını sormaları halinde kontrol noktasından geçebileceklerdir.

Yolda bir kazaya karışırsanız; yabancılar nakit para kaynağı olarak değerlendirilir. Bu nedenle, sakin bir şekilde arabanızda kalmanızda, kapı ve pencereleri kilitlemenizde ve Nijeryalılar ile iletişimi şoförünüzün kurma- sını sağlamanızda yarar vardır.

Özellikle trafik lambaları gibi trafiğin yavaşladığı ve durduğu  yerlerde  seyyar  satıcılar  ile  sıklıkla  karşılaşıl- maktadır.  Bu  satıcılar,  telefon  kontörü,  kitap,  çiklet, cips, tuvalet temizlik malzemeleri, şarj aleti, gazete, su ve alkolsüz içecekler gibi geniş yelpazedeki ürünlerini satmaya çalışmaktadır. Trafikte böyle bir durumla kar- şılaştığınızda camınızı açmadan gülümseyerek isteme- diğinizi  belli  ederseniz  ısrarcı  olmamaktadırlar.  Eyalet hükümetleri,  seyyar  satıcılara  trafik  güvenliğini  tehlikeye attıkları için izin vermemektedir, ancak ülkedeki yüksek genç işsizlik oranları nedeniyle kaçınılmaz olarak bu durum ortaya çıkmaktadır.

 

 

 

 


 

 

 
Toplam blog
: 20
: 21
Kayıt tarihi
: 10.11.21
 
 

Afrika pazarlarında, 53 ülkenin olduğu bu devasa kıtada müşteri aramak zor ve uzun bir süreçtir. ..