Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Nikâh kıymadan elini tutturmuyorsan kadınlar neden bu kadar evlenmeye meraklı demeyeceksin

Nikâh kıymadan elini tutturmuyorsan kadınlar neden bu kadar evlenmeye meraklı demeyeceksin
 

Gel şurada birer kahve içip sohbet edelim desen entelektüel kültüre sahip değilse kabul etmiyor. Niyetim ciddi falan dersen bir anda yelkenler suya iniyor. Âlem valla şu kadınlar, her konuştuğumuzla evlenecek miyiz? Belli bir kültürün altında bir kızla konuştuğun zaman sende olmasa bile kızın kafasında evlenme fikri olduğunu düşüneceksin. Hatta kızların her tanıştığı bekâr gençle evlenme beklentisi arkadaşlıkları da etkiliyor. Gençler özellikle belli bir kültürün altındaki kızlarla evlilik beklentisine girerler diye arkadaşlık kurmaktan çekiniyorlar. Bekâr kadınla erkeğin arkadaşlığı olmuyor; tanışırlarsa evlenecekler. Bu en azından kızlar için böyle. Bekâr kızlar bekâr gençlerle evlenme ümidiyle konuşuyorlar. Aksine bekâr erkekler de gezelim tozalım diyorlar.

Bunun nedeni kızlar daha azgın falan olduğundan değil, onlara her şey yasak olduğu için. Yani kadınlar da insan, aşk istiyorlar, cinsellik istiyorlar, erkekle gezmek eğlenmek istiyorlar. Bekâr kızlar evlenmeden bunların hiçbirini yapamazlar. Sonra adları çıkar. Ülkemizde o kadar çok cahil, görgüsüz insan var ki, bir kız başka bir gençle arkadaşlık yaptı diye dünürlükten vazgeçildiğini biliyorum.

Böyle bir ortamda kızlar/kadınlar ne yapabilirler ki. Evlenmekten başka çareleri yok. Üstelik evlilik onlara hiç de güzel bir hayat sunmadığı halde. Erkekler evlenmek istemiyorlar. Evliliklerin çoğu kadınların/kızların zoruyla oluyor. Kız sanki açık açık benimle evlenirsen seninle gezerim diyor. Nikâh yoksa tırnağımın ucunu bile göremezsin.

Sadece cinsellik değil, evlenmeden biriyle yan yana bile gezemiyorsun. E bir de çocuk doğurma var. Üstelik belli bir yaş aralığında (18–40) doğurmak zorundasın. E tahsil mahsil yaşın olmuş 30–35. 5 yıl sonra çocuğun da olmayacak. Kızlar bu nedenle acele ediyorlar. Kızlar/kadınlar sözde daha serbest olmak ve sosyal hayata girmek için de evleniyorlar; ama aslında bilmiyorlar, ne sosyal hayatı, evlendiklerinde hayat mayat kalmıyor. Evlenme gibi kişinin, hayat boyu sürdüreceği, mutluluğu ile ilgili bir şeyi mecburiyet nedeniyle yapması doğru değil elbette; ama işte bu köprüden geçmeye mecburlar maalesef.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..