Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '15

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Nikola Tesla

Nikola Tesla
 

Hayal Etti ve 20. YY' ı İcat Etti


Bilindiği gibi geçtiğimiz 10 Temmuz Nikola Tesla' nın doğum günü idi. Biraz geçte olsa 20. Yüzyıla damgasını vurmuş en büyük mucitlerden olarak Tesla' yı yazmadan geçmek olmazdı. 
 
Nikola TESLA' nın hayat hikayesini anlatarak yazıyı gereksiz uzatmayacağım. Fakat yaptığı çalışmalardan biraz bahsetmek isterim tabiki. 
 
1882- Dönel Manyetik Alan: Tamamen Hocasının Alternatif akımı imkansız görmesi ile ortaya çıktı. Bu akım türünün mümkün olduğunu düşünen Tesla ilk buluşuna böylece imza atmış oldu. 
 
1883- AC Motor: Alternatif Akım motoruda işte bu çalışmalar sonucu ortaya çıkarıldı. 
 
1890- Tesla Bobini: Tesla' nın adını duyurmak için kullandığı en çarpıcı aletlerin başında gelirdi.İnsan üzerinde yüksek akımların geçmesinin insana zarar vermediğini kanıtlamaktaydı. "?Frekans yüksek olduğu müddetçe yüksek voltajlardaki alternatif akımlar derinin yüzeyinde, herhangi bir yaralanmaya neden olmadan salınırlar. Ama bu amatörlerin becerebileceği bir şey değildir. Sinir dokularına nüfuz edebilecek miliamperler öldürücü bir etki yaratabilir ama derinin üzerindeki amperler kısa süreler için zarar vermez. Derinin altına sızabilecek düşük akımlarsa, ister" alternatif ister doğru akım olsunlar, ölüme yol açabilir."1897- Radyo: Her ne kadar bilimin riyakarlığı Radyo Marconi' nin desede bu işin içerisinde olan kişiler bilirki Radyo ve uzaktan yönetme sistemleri kablosuz iletişim sistemleri Tesla tarafından icat edilmişti. ABD yüksek mahkemeside bu patentin Tesla' nın olduğunu geçmişte onaylamıştır.  Tesla Marconi' nin patentini kullandığını bilmekteydi ve bunun için şu açıklamayı yaptı "Marconi iyi bir adam. Benim 17 adet patentimi kullanıyor, bırakın kullansın". 
 
Bunların haricinde Hidroelktrik Santrali (Niagara Şelalesinde) florasan lambalar vs. 
 
Öldüğünde ise New Yorker otelinin 3327 Nolu odasında tek başına ve meteliksiz bir halde idi. Dünyayı değiştiren bir bilim adamı için ne kadar acıklı bir son. 
 
Gelin gelelim Tesla' nın meşhur KABLOSUZ ENERJİ olayına... 
 
Tesla enerjinin bedava olması gerektiğini ve bundan herkesin faydalanması gerektiğini düşünüyordu. Tesla bakın ne demiş: "Eğer güç elde etmek için yakıt kullanırsak sermayemizden yeriz ve onu hızlıca tüketiriz. Bu yöntem barbarca ve müsrifçedir. Ve sonraki nesillerin çıkarı için durmamız gerekir."
 
Tesla yaratıcı kişiliğinin yanısıra öngörü konusunda da çok başarılı bir isimdi. Dünyanın geleceğini çok net görebiliyor ve icatlarını bu yönde geliştirerek resmen çığır açıyordu. Bu tabiki döneminde iş yapan büyük petrol baronlarını ve diğer enerji yöneticilerini rahatsız etmişti. 
 
İşte bundandır ki önüne sürekli taş kondu, kamuoyuna hep "DELİ" olarak lanse edildi. Çalışmalarının hurafe olduğu belirtildi. Oysaki Nikola TESLA uzaydan kozmik sinyaller aldığını söylemiş ve bu kayıtların varlığını kanıtlamıştı. Ayrıca bugün kullanılan radar teknolojisinin temellerini de bu yolla atmış olmuştu. 
 
Sonuç olarak TESLA' nın bütün çalışmaları New Yorker Otel indeki çalışma odasından ve dolaplarından kaçırımış, notlarına FBI el koymuştur. Bu notların akibeti günümüzde belirsiz ama kamuoyuna açıklandığında olabilecekleri varın siz düşünün. 
 
Nikola Tesla gerçek anlamda temel enerji ve elektrik teknolojileri için milad niteliğinde buluşlara imza atmıştır... Bütün dünya geçmiş dönemde böyle ileri görüşlü süper adamlara sahipken şimdi çoğunlukla tam tersi tiplemelere sahip
 
Toplam blog
: 10
: 161
Kayıt tarihi
: 11.04.14
 
 

Enerji Uzmanı- Proje Mühendisi- Blogger (Enerji & İK) Yazmayı seven bir mühendis olarak kafamdaki..