Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '10

 
Kategori
Üniversiteler
 

Niksar Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin Sorularını Cevaplarken

Tokat şehrinin güzel Üniversitesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve Öğretim görevlisi Onur Binbaş arkadaşımın daveti ile 17.Aralık.2010 tarihinde Niksar Meslek Yüksek Okuluna bir ziyarette bulunmuş, Yerel Yönetimler okuyan öğrencilere “ Recep Yazıcıoğlu neden bu kadar sevildi? “ konulu bir konuşma yapmış ve öğrencilerin içten samimi sorularını cevaplamıştım. Bu soruları bir kere de yazılı cevaplayarak o anı ölümsüzleştirmek istedim. Bu sorular ve cevaplar aşağıda yayınlanmaktayım.

Bu vesile ile bizleri davet eden değerli arkadaşım Onur Binbaş ve bize rafakat eden değerli öğrencileri Cihan Kocaman, Kürşat Adıgüzel, Turan Yüksel Kardeşlerime teşekkür etmekteyim.

İşte sorular ve cevapları:

SORU- Niksar’da kendimizi geliştirmemiz için neler tavsiye edersiniz ? (Sevdan KAYA)

CEVAP- İnsanın gelişmesi için uygun mekan ve zamana ihtiyaç yoktur. Her zaman ve mekan onun gelişmesine uygun zamandır. Niksar’da güzel şirin bir ilçe. Buradan dergi ve gazete bayilerinden alacağınız aylık kişisel gelişim dergilerini alıp okuyarak , okuduklarınız üzerinde düşünerek , uygulanacak olanları da hayatınıza uygulayarak güzel bir gelişme içinde olursunuz. Hatta Kişisel Gelişim kitaplarını temin ederek okuyarak hatta defalarca okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bizlerde okuyarak geliştik. Okumak bu kadar önemli olmasaydı Allah ilk olarak okumayı emretmezdi. Yani gelişmek için mazeretlere sığınmadan gelişmeye bakmalısınız . Bir süre sonra sabrederseniz , sizdeki gelişime siz bile şaşarsınız . Sadece siz gelişmekle kalmayarak çevrenizi de geliştirirsiniz.

Okulunuzda hocalarınızı dikkatle dinleyerek, hocalarınızdan çevrelerinde tanıdıkları ve kendilerini iyi geliştirmiş insanları davet etmelerini ve kendiniz ile tanıştırmalarını talep edebilirsiniz . Okulunuzda düzenlenen panel, konferansları dikkatle takip ederek gelişiminize katkı sağlayabilir, o konferanslarda tanışacağınız insanlarla iletişiminizi geliştirerek gelişiminize katkı sağlarsınız.

SORU- İnsanı olgunlaştıran, eğiten, okuldaki eğitim sistemi mi? Okuduğu kaynakları mı ? ya da hayatta yaşadığı tecrübeler mi? İnsanlar neden hayatında idol olmak yerine bir başkasının idollüğünü benimser ? (Cihan Kocaman)

CEVAP- İnsanın gelişimi eğitim, okudukları , hayatta yaşadıklarından aldıkları derslerin bir bikrimi bence. Okula gitmeyenler bile insanları , hayatı bir kitap gibi okuyarak, hayatta yaşadıkları her şeyden ve her güzellikten ders alan insanlardır. Güzellikleri güzelce gören gözler, bilgiyi gördüğü zaman hemen alan insanlar, güzel sentez edenler, tabii k , tahsili yetersiz olsa bile hayatta iz bırakacaklardır. İnsanlar okulunu ciddiye alırsa, güzel kitaplar okursa , sonrasında da çevrelerindeki bilgili insanlardan yeterince faydalanırlarsa o zaman başkalarının peşinden giden değil, başkalarını peşinden sürükleyen insanlar olurlar .” Ya başkalarının önünde olarak tozu dumana katarsın, ya da yavaş gelişerek başkalarından geride kalarak tozu dumanı yutarsın” bu tercih de insanın . İnsanların başkalarının peşinde gitmesinin tek sebebi kendilerinde özgüven bulamamaları cesaret olamaması ve içindeki potansiyeli çıkaramamak olarak algılayabiliriz. Siz çu an özgüven sahibi olarak , samimiyetle , gayretle çaba harcarsanız tozu dumana katan insan olabilirsiniz içinizde yeterli cevher var bunu dışarı çıkaracak olan sizsiniz başkası değil.

SORU- Yerel yönetimler hangi ülkelerin katkıları ile ülkemizde uygulama alanı bulmuştur. Yerel yönetimlerle demokrasi ilişkisi nasıldır ve nasıl olmalıdır ? (Bahar Ak)

CEVAP- Yerel yönetimler gelişmiş ülkelerden etkilenmişlerdir tabii ki, ama gelişmiş ülkeleri gezip gören yerel yöneticilerimizin çoğu ne yazık ki halkımızın içinde insanlar değiller ve halkımızdan uzaktadırlar. Yerel yönetimlerin gelişmesi için halkın içinde olan ve halk ile bütünleşen valiler, kaymakamlar ve Belediye Başkanları ve muhtarları izlersek yerel yönetimlerin güçlenmesi için hiç de başka ülkelere gerek olmadığını da görürüz. Yerel yönetim aslında isminden bellidir. Yerel gelenek ve göreneklere göre yerel yöneticilerin halkını sevmesi, onların içinde olması, onların dertlerini dinleyerek , gerçek manada o dertlere çözüm yolları bularak ilerleme kaydederler.

SORU- Ben size soru sormayacağım. Çünkü ilk konuşmada etkilendiğim kişiliğiniz hakkında konuşmak istiyorum. İnsan eksik (engelli) olduğu halde nasıl mükemmel olabilir. Gerçekten de tek kelime ile tebrik ediyorum sizi. Bize daha çok konuşma yapabilmeniz için bir ortam için çalışacağım. Hiç şüpheniz olmasın.

Sizden bana hatıra olarak bir kitap vermenizi rica etmekteyim. Soru sormadım ama , bir kitabı hak etmedim ama şansımı da denemekte fayda var diye düşünüyorum .( Sudiye TUGAN)

CEVAP- İlginize teşekkür ederim. İnsanın beyni sağlam olduktan sonra her engeli aşar. Okumak ve eğitimli olmakla insan engelleri aşar. Noksanlıklarımıza değil de güçlü yönlerimize odaklanırsak, bir süre sonra noksanlıklarımız bize noksanlık olarak bile görünmez. Güçlü ve zayıf yönlerimiz arasında dengeyi iyi kurarsak o zaman bize zorluklar kolaylık olarak döner. Size kitap veremeyeceğim belki ama Genç Gelişim Dergisinin Aralık 2010 sayısını size armağan ediyorum. Siz okuyun, sonra da arkadaşlarınıza okutun, bizi davet eden herkese kapımız açık ve davet edilen yerlere gitmeye çalışmaktayım. Davetlerinizi beklerim.

SORU- Recep Yazıcıoğlu gibi başarılı olmak için ne yapmalıyız? Recep Yazıcıoğlu’nu tanımak ve öğrenmek için hangi kaynaklara başvurmalıyız.(Rıdvan Kadir ERGEN)

CEVAP-Recep Yazıcıoğlu gibi olmak için onun yaşantısını iyi bilmek lazım. Onun yazdığı kitaplar ve onun hakkında yazılan kitapları okumak , onun hakkında internetteki yazılara bakmak onu tanımanıza yeter. Yalnızca okumak değil, okuduklarınızı da uygulamak ve gelişmeye bakmak her zaman sizlere yeni ufuklar açacaktır. Bu konuda düzenlenen konferanslara gitmek, konuşmacılara sorular sormak ve araştırmak sizlere Recep Yazıcıoğlunu tanımanız için yeterli bilgileri verir.

SORU- Buraya gelip bize iyi bir örnek olup, yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederiz ( Uğur Soylu)

CEVAP- Bende sizlere teşekkür etmekteyim. Bu konferansa davet eden Onur Binbaş Hocanıza teşekkür etmeniz daha isabetli olur. Çünkü bu konferansa o davet etti. Sizlerle tanışmamızı o sağladı. Ona ve size bende içten teşekkür etmekteyim.

SORU- Siz insanları etkilemeyi neye borçlusunuz (Atilla Yıldız)

CEVAP- Tabii ki içten , samimi olmaya ve , tecrübelerimi Allah rızası için sizlere anlatmaya.

SORU- Bazı zorluklarla karşılaşmanıza rağmen nasıl bu kadar pozitif düşünce sahibi olabiliyorsunuz ? (Turan yüksel )

CEVAP- Olumlu düşünme, olumlu şeylere odaklanma ve kötü düşüncelerden uzak kalma, samimi olma ve sevgi ve bilgiyi iyi anlayarak insanları sevmek gerçekten de insanların güzel düşünmesine ve insanları etkilemesine sebep olmakta. Ben bu yaptıklarımı kesinlikle yeterli görmeyerek daha iyi olmak için daha çok okumaya ve daha çok insana faydalı olmaya çalışmaktayım ama gene de bizleri davet edeceğimi söyledikleri halde davet etmeyen o kadar çok ki , onların bu vurdumduymazlığı bile beni etkilemiyor ve davet edenlere giderek anlatmaya sevgimizi ve bilgimizi paylaşmaya devam etmekteyiz. Teşekkür ederim Kardeşim.

SORU- O kadar olumsuz şeyler yaşadıktan sonra hayata olumlu bakıp başarılı olabilmek için ne gibi yöntemler deneyebiliriz ?(Hatice Karga)

CEVAP- Hayatta olumsuzluklara bakarsak hep olumsuzlukları , güzelliklere bakarsak da güzellikleri görürüz. Neyi görmek istersek onu görürüz.O yüzden güzel şeyleri görmek, duymamamın verdiği dezavantajları çok okuyarak avantaja dönüştürmek bizim gelişmemizi ve başkalarına da güzel örnek olmamızı sağladı.Olumlu şeylere odaklanmak, güzellikleri görmek lazım.

SORU- Eğitim her şey için önemlidir. Peki eğitimsiz insanlarda çok güzel şeyler yaparak kendilerini tanıtıyorlar. Hatta bazıları eğitimli insanlardan daha çok başarı sağlıyorlar. Bunun sebebi nedir ? (Oğuzhan Yıldız)

CEVAP- Güzel bir soru. Onlar güzellikleri görüyor, olumsuzluklara bakmıyorlar ve olumlu şeylere bakıyorlar. Yaşadıkları güzel şeylerin hazzını yaşıyorlar. Eğitimli olmak diploma almak demek değil, öğrendiklerini hayata uygulamak demektir. Başarılı olmak için çalışmak , güzellikleri görmek ve zamanı da iyi değerlendirmek lazım.

SORU- Recep Yazıcıoğlu’nun hayatını araştırma isteğiniz nereden doğdu? İşitme engelli olduğunuz için size yardımda bulunduğu için mi? Yoksa Recep Yazıcıoğlu’nun çok iyi bir Vali olmasından mı ? araştırma yapmak istediniz ? (Eyüp Barış)

CEVAP- Tabii ki Recep Yazıcıoğlu’nun en iyi valilerden olması, halk içinden insan olması ve sizin gibi geleceğin kaymakam ve valisi olacak sizlere güzel örnek olacak olmasından dolayı yoksa bize yardım etmezi bizim onun hakkında araştırma yapmamızın tek sebebi değil. Tabii ki bu bir de vefa borcumuzu ödememizin gereğini de düşünmemizden kaynaklandı. Vali beyin hayatını iyi okuyun, konferanslarda iyi dinleyin ve onu sevin . Onu anlayın..

İlginize çok teşekkür ederim. Hepinizin ilerde büyük kaymakamlar, valiler ve yerel yönetimlerde Recep Yazıcıoğlu kadar sevilen, vatansever ve iz bırakan insanlar olmanızı dilerim.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..