Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Nimet Oğuz'un Sanat anlayışı.

Nimet Oğuz'un Sanat anlayışı.
 

Nimet Oğuz ilk yıllarda NERİMAN ALTINDAĞ TÜFEKÇİ'nin öğrencisi idi ve bu yüzden onu kendine örnek almıştır.

Profesyonel bir sanatçının, bütün yöreleri çalışıp icra etmesi gerektiğini söyler.

Kendisi Egeli olduğu için daha çok ege türküleri söyler, ancak bütün yöreleri de icra etmiştir. Özellikle doğu yörelerine ait türkülerin çok derinlikli olduğunu söyler ve icra etmeyi de çok sever.

TÜRK HALK MÜZİĞİNİN çok zengin olduğunu, ÖZÜNE DOKUNULMADAN çok sesli hale getirilebileceğini ve EVRENSEL DÜNYA MÜZİĞİ olduğunu ifade etmektedir.

İYİ BİR SES SANATÇISININ, kuvvetli bir kulağa, renkli ve güzel bir sese sahip olmanın yanında, iyi iş ahlakına ve sonsuz çalışma azmine sahip olması gerektiğini söylemektedir.

Gazeteci yazar YAŞAR AKSOY(TÜRKÜ SEVGİSİ VE NİMET OĞUZ) başlıklı yazısında, onun melek yüzlü melek ruhlu tatlı dilli, sanat aşığı, kadife sesli bir türkücü ve ünlü bir şef olduğunu yazmıştır.

KARŞIYAKA belediyesi, KONSERVATUAR müdürü, UĞUR DOYGUN, Nimet OĞUZ'UN, Türkü değil sanki, kendi toplumunu çağıran ve kendi kültürü ile bütünleşmiş bir sanatçı olduğunu söylemiştir.

Bir çok sanatçı yetiştirmiştir. Hepsi ağız birliği etmiş gibi onun, onun türkülerimizi sevdiren ve iyi icra edilmesi için elinden geleni yapan bitmeyen bir enerjisi olan bir hoca bir şef olduğunu söylemişlerdir.

BUGÜN HALA AYNI TİTİZLİKLE HALKA TÜRKÜLERİNİ ÖĞRETMEĞE DEVAM ETMEKTEDİR. ONUN İÇİNDE BİTMEYEN TÜKENMEYEN İNSANINI SEVMEK VE ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CUMHURİYETE VE ATATÜRK'E HİZMET ETMEK İdeali var. O bir CUMHURİYET KADINI. 

 
Toplam blog
: 59
: 720
Kayıt tarihi
: 02.08.10
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi, heykel bl. nü bitirdim. 5 kişisel sergi açtım. Bir çok karma sergilere ..