Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '18

 
Kategori
İnançlar
 

Nimetler Ne Kadar Çok; Şükür Eden Ne Kadar Az

Nimetler Ne Kadar Çok; Şükür Eden Ne Kadar Az
 

Şükür etmek, şükür etmek, aslında ne kadar önemli bir şey farkına varabilmek çok önemli. Şükürde en önemlisi verilen nimetlerin Allah'tan geldiğini bilmektir. Allah'tan geldiğini bilerek dil ve kalb ile söylemektir.

Şükür nedir? Şükür sahip olduğunuz şeyler karşılığında onu verene minnetini arz etmek memnuniyet belirtmektir. Sadece dil ile şükür etmek tam şükür değil, onu verenin Allah olduğunu bilerek, kalb ilede tastik etmekle tam şükür sayılır.

Her zaman her şey için şükür etmeliyiz. Şükür sadece hoşnut olduğumuz şeyler karşılığında değil, hoşnut olmadığımız durumlar karşılığında da şükür edebilmektir. Kötü olan şeylerde belkide bize farklı bakış açısı verebilir. Hayatımızda bazı şeylerin farkına varmamızı sağlayabilir.

Küçük ve basit bir örnek verelim. Her yemeğimizde eksik etmediğimiz ekmek, evet bildiğimiz ekmek. Her zaman elimizde mevcut, her yediğimizde Allah'a şükür ediyormuyuz bize onu verdiği için, her zaman olmasada bazen evet diyelim. Ramazan ayında oruç tuttuğumuzda yemek olmasa da o ekmek bize açlığımızı gidermek için yeterli olur mu? O kadar saat aç kalmışız bir ekmek bile olsa herkes yeter diyecektir. Bu örnekle aslında her yediğimiz ekmek yani nimetler için şükrün önemini anlamış olmalıyız.

İhlaslı bir müslüman, her şeyi ile Allah'a teslim olmuş ve her şeyin Allah'tan olduğunu bilerek yaşar. Ona göre ibadetlerini ve hamdini yapar. Şükrünü yerine getirir.

Çalıştınız biriktirdiniz bir ev veya araba aldınız bunu siz almadınız onu size bahşeden, sizi yaratmış olan güç ve kuvvet vermiş olan Allah vermiştir. Siz Allah'ın verdiği güç ve kuvvetle çalıştınız bu sayede çalışmış oldunuz ve birikim yaptınız. Ne olursa olsun herşeyin Allah'tan olduğunu bilerek şükür etmeliyiz. Ben çalıştım kazandım demek bencilliktir. İhlaslı bir müslüman olmak bu bilinçten geçer.

Hz. İbrahim, Allah ona ihlası, samimiyeti ve teslimiyeti bahşetti. O bunlara karşılık rabbine bol bol şükür etti ve Allah'ın rızasını kazanmış bir Peygamber oldu. Hz. İbrahim denilince ilk akla gelen şey şükürdür. O, Allah'tan bol rızık ve nimet istemiştir. Ama isterken dünyevi istekler için istememiş o nimetler karşılığında daha fazla şükür edebilmek için istemiştir.

Hz. İbrahim'in başına çok büyük sıkıntılar gelmiştir. Oğlunu Allah buyurduğu için kurban etmeye razı olmuştur. Putperestlere karşı gelip onlara direnmiştir. Putperestler onu ateşe atmışlardır. Ama Allah Hz. İbrahim'in yanmasına razı olmamıştır ve onu ateşin yakmasına izin vermemiştir.

Tüm bunlara karşılık Hz. İbrahim Allah'a teslimiyeti bırakmamış ve bol bol şükür etmiştir. Bizlerde Hz. İbrahim'i örnek alıp her şeyin iyi olsu kötü olsun Allah'tan geldiğini bilip Ona, bunlar karşılığında bol bol şükür etmeliyiz.

Şunu unutmayın sadece iyi şeyler, hoşnut olduğunuz şeyler için şükür değil, kötü de olsa herşeyde bir hayrın olacağını unutmadan kötü olan şeyede şükür etmek gerekir. Kötü olmasaydı iyinin farkı nasıl ortaya çıkacaktı.

Allah Kur'an da çok kez şükürden bahsetmiştir. Çok şükredenin rızkının bollaşacağını bildirmiştir. Şükür edeni mükafatlarndıracağını bildirmiştir.

Şeytan insanı şükür etmekten alıkoyacağını söylemiştir. Bizler şeytana uymayıp çok şükür edenlerden olalım İnşallah. Şeytanın sözünü boşa çıkaran sahih kullardan olalım İnşallah. (Allah'ın izniyle).

Unutmayın Allah verdiği ile de vermediği ile de imtihan eder.

 

Kaynak: https://www.kuransitesi.com

 
Toplam blog
: 12
: 282
Kayıt tarihi
: 03.03.08
 
 

Dini konularda içerikler yazmaktayım. Kişisel websitem üzerinden içerikler yazıp paylaşımlar yapa..