Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

23 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ninjalar serüvende olmazsa maç yatar arkadaş

Ninjalar serüvende olmazsa maç yatar arkadaş
 

Ninjalar serüvende olmazsa maç yatar arkadaş


Ermenilerin yaptığı son gösteri çok çok hoşuma gitti.  Ne yapayım ki çok iyi yol izliyorlar. Bizimkilerde ancak desinler: Hak, özgürlük, devrim arayış… Kardeşlerim, bırakın bu felsefe ayaklarını da birazda çevrenize bakın.

Söyleyin ki! “Bende toprağımı asla yem etmem.” Ama Nerde… Siz ancak ete parmak oynayın. Ermeniler Türkiye’de yapmadıkları bina, yapmadıkları siyaset ve yapmadıkları devrim kalmadı. Sizde, vay bende devrimciyim. Sağcıyım, solcuyum söyleyin.

Bunları söylediğimizden dolayı bu hale gelmedik mi? İki kardeşi bir birlerine vurdurmadık mı? Göz önünde halkımızın çoğu taciz edilmedi mi? Edildi. Değil mi? Bugün önde gelen isimlerden birçoğu ermeni değil mi? Bakanlardan çoğu ve askeri ocaklarından çoğu ermeni değil mi? Ayın günleri olur. Hınca hınç akın edilir. Beyaz bayrak günü olur. Yine aynı şekilde hınca hınç dolar. Peki, bunlar ülkeye babalarının hayrına mı gelmiyor?

Hayır. Bizde sanıyoruz Turistik yerdir. Be adam atalarının kaldıkları yeri görmeleri için mi geliyorlar? Yok… Benim için geliyorlar. Ben o kadar mübareğim ya ondan…

Yahu çıldırtmayın insanı. Haklarını artık bu ülke içinde istiyorlar. Bırakın kendi ülkelerini yerleşik hayata geçip, bizimde hakkımızı versinler. Diyorlar. Alın size hak! Diyeceğimize… Gelin, -bizde toprak alın. Demekteyiz. Belirli siyasi zihniyetlerde ancak desin! Solcuyuz, sağcıyız, falanız… Filanız… Kardeşlerim, tamam. Sağcı, solcu veya ne olursan ol. Sadece ülken için ve liberalizm özgürlük sistemini kullan. Yahu aklımızı kullanabilseydik şuan Amerika’nın dolarına yalvarmazdık. İsrail’in 15 milyon nüfusu var. Dünyayı ayakta tutuyor. Bizim ülkenin nüfusu onlardan kat kat üstün. Bizlerde halen halı dokuyalım. Neymiş efendim. Atam bunu öğretti. Atan demedi ki sadece onu doku. Sana dedi. O zamanın şartları oydu. Şuanın şartlarına da uyum sağla ki gelen ülkeyi evcilleştirip gönderesin! Aslında dış ülkelerde iyi söylüyorlar. Diyorlar ki: “Ülkede fuhuş, eroin, hırsızlık çok ise; askeriyenin ülkeye rolü kalması imkânsız.” 

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..