Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Nisan bir!

Nisan bir!
 

Milliyet'ten


AKP’ye 1 Nisan şaka değil!

İktidarın IMF ve dünya bankasının direktifleri doğrultusunda çıkarmaya çalıştığı Sosyal Güvenlik Reformu adı altındaki yasa bu gün Ankara’da Kamu Emekçileri tarafından protesto edildi.

Kesk yürütmesinin aldığı karar uyarınca YKM önünde toplanan çalışanlar meclise yürüyerek basın açıklaması ile söz konusu yasaya ilişkin tepkilerini dile getireceklerdi.

Ancak anlaşılmaz bir tutum ile Kamu Emekçilerinin demokratik tepkilerini kamuoyuna duyurulmasına izin verilmedi.

Saatlerce YKM önünde bekleyen çalışanlar bir taraftan Hacettepe köprüsü altında bekletilen SES çalışanlarını beklerken, diğer taraftan da Akay’da bekletilen DİSK üyeleri ile buluşmayı hedefliyorlardı.

Polis’in anlaşılmaz engellemesi sonucu YKM önünde bekletilen kitle KESK yürütmesinin ve polisin uyarılarına rağmen Kızılay’ı kapattı. Saatlerce süren eylemde kamu emekçileri adına konuşma yapan Kesk, Disk sözcüleri mecliste görüşülen yasanın olumsuzluklarını dile getirdiler.

İlginç olan sendika yöneticilerine rağmen çalışanların tepkilerini Kızılay’ı işgal ederek göstermeleriydi. Sendika yöneticilerinin Karanfil sokak üzerinden meclise yürünmesi yönünde çağrı yapmasına rağmen çalışanlar bu çağrıları duymazdan geldiler.

Doğrusu ülkede yaşanan konjöktür’ün yani siyasi tablonun perspektifinde çalışanların eylemine (izleyebildiğimkadarıyla) polisin hoşgörülü sayılabilecek yaklaşımı ilginç bir not olarak yazılmalı.

Onlarca eyleme sahiplik eden Ankara sokakları, meydanları bu notu düşmemde pay sahibi.

Özetle polisin YKM önünden barikatı yarma girişiminde bulunan eylemcilere karşı tutumu gözardı edilemez.

Bir taraftan kendini kaybetmişçesine göstericilere tekme tokat saldıran çevik kuvvet mensubu polisleri tutmaya çalışan, engellemeye çalışan polisleri izledim. Yine polis barikatını yarmaya çalışan eylemcileri engellemeye çalışan sendika yöneticilerini gözledim.

AKP iktidarının karşı karşıya getirdiği emeği ile yaşamaya çalışan her iki taraf ilginç bir ironi oluşturdu.

Orada, Kızılay’da emekçilerin karşısına çıkarılan polislerinde elli iki yaş ve 62 yaşında emeklilikleri söz konusu olduğunu düşünürsek gerçekten yaşananlar acıydı!

Söz konusu yasayı, Yunanistan protesto etmek için genel grev yaptı.Macaristan referandum ile hayır dedi. Ülkemizde yaşanan ise, (özelliklen eyleme destek vermeyen ve katılmayan iktidar destekçisi sendikaları göz önüne alacak olursak) on, yirmi yıl sonra kimlerin başı dik onurlu duracağının ön izlemesi sayılabilir.

Türkiye demokratik tepkilerini gösteren KESK, EĞİTİMSEN, TMMOB, SES, DİSK, TTB ve TDB kamu emekçilerinin eylemlerine tanıklık etti.

Emekçiler kendi geleceklerine, çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için Kızılay’da tarihe not düştü…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..