Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '08

 
Kategori
Siyaset
 

Niye acaba?...

Aşağıdaki haber bu günkü gazetelerde çıktı. Gazeteler büyük manşetlerle verdiler. Acaba neden? Bu kadar önemli bir haber mi ki manşetten veriliyor. Her halde öyleki(!) Habere bir bakalım :

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk vetosunu serbest muhasebeciliği kaldırıp, sınavla tüm bu meslektekileri mali müşavire dönüştürmeyi öngören yasa değişikliğinde gerçekleştirdi.

Gül, Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un, 20’nci maddesiyle geçici 10’uncu maddenin bir kez daha görüşülmesi için TBMM’ye geri gönderdi.

Sayın Cumhurbaşkanı, Çankaya Köşküne çıktıktan sonra ilk vetosunu gerçekleştirdi. Ne kadar önemli değilmi(!)

Düşünün bir keder Sayın Cumhurbaşkanı, kendisi için Çankaya Noteri diyenlere cevap vermiş oldu(!) Ve kendisini eleştirenlere, şu önemli mesajı gönderdi. "Ben herkesin Cumhurbaşkanıyım" Acaba?

Sayın Cumhurbaşkanı, bu zamana kadar vatandaşın ve ülkenin lehine olmayan:

Sosyal Güvenlik Yasası;

Vakıflar Yasası;

301. maddede yapılan değişiklik;

Anayasada yapılan (Türbanla ilgil) değişiklik kanunu; vs...

Kanunlardan hiç birisini veto etmeyip, Serbest Muhasebeciler ile ilgili kanun değişikliğini veto etmesi, sizce de manidar değil mi?

Eğer kanunlar ülke ve insanları için faydalı birer uygulama olacaksa çıkartılmalı, yoksa en son onay merci olan Cumhurbaşkanlığı Makamınca veto edilerek, TBMM sine geri gönderilmeli, aynı şekilde yine önüne gelirse, o zamanda Anayasa Mahkemesine göndermeli. (Biliyorsunuz Seçim Kanunun getirdiği Meclis tablosu ile sadece CHP nin bu imkanı var. Diğer Partilerin bu imkanı yok)

Yukarıdaki kanunlardan; hangisinin ülke yararı ve ülke insanına bir faydası var(!) öyle olduğunu düşünen varsa, lütfen yazsın. Yazarkende Sosyal Devlet ilkesini de unutmasın. Çünkü o da bir Anayasa maddesidir.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..