Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

NİYE BÖYLE …?

Bu sorunun peşinde, o kadar çok iç çatışmalar, hesaplaşmalar, vazgeçişler, yeniden ve yeniden başlangıçlar, inatlaşmalar, bolca umutsuzluk ve bitiş deneyimledim ki, ancak şimdi anlayabiliyorum nedenlerini, niçin ve nasıllarını.
 
Kendim kimim ve hayat ile sorularımızı cevaplayan kullanım klavuzu ile doğmadık. Yanıtlarımız için, bubi tuzaklı aile içi  ve toplum içi yapılarda büyüme süreçlerine tabi tutulup, deneme yanılma yöntemleri ile gözü bağlı (bilinçsizce) varlığımızı bilmeye, anlamlandırmaya çalıştık. Tüm bu çabaya da bir tanım yaptık ;tecrübe ve olgunlaşmak dedik. Burada kendimi kandırdığım, kedimi OLdurmaya çalıştığım ve ya OLmayanı var etmeye sarf ettiğim onca zamanı ruhsal  katkıya ve bu OL’durma zorlantılarının çözdüğüm parçalarını  (kısa yol tuşu) farkındalık olarak bilince hizmet amacıyla servis etmeyi  karar verdim.
 
 
 
Niye böyle ?
 
Bu soru doğum için ana rahmine düşmeden öncesinden geliyor. 
 
Seçiminin farkında yada değil , iki kişinin birbirleri ile evlenme, yuva kurma ve aile olma hevesleri ile  onaylandıkları yada onaylanmadıkları bir karar veriyor yada bu karara sürükleniyor.
 
Farkındaysanız ,var olmadınız henüz, ama sizi etkileyecek  her şey siz yokken oluşmaya başladı.Kabullenilmemiş gelin yada damat  = ana-babanız. Diğer türlü düşünelim kabullenilmiş gelin yada damat=ana-babanız. Burada kabul  tuzağı yada oyunu  başladı dikkatinizi  çekiyorum.Ailelerin ego savaşları gizli gizli tutuştu. Karşılıklı yetersizlikler sorgulanıyor, ne kadar kabul edilmiş gözükse de; evlat evlenene dek beklentiyi ne kadar karşılamış olsa da, bu süreç kendini kabullenemeyen evebeyn(kayın…)in yeni bir kimlik edinmesiyle güç ihtiyacı ve kendini tamir fırsatı olacaktır.
 
Peki yeni karı-koca bu evlilikte neyi bekliyor ? Onlar ailelerinde OLamadığı, ALamadığı, BULamadığı yada GÖRemediği her ne varsa o parçayı yani  VAR oluşunu tamamlamayı bekliyor. Bu asla konuşulmayacak ve kabullenilmeyecek olan gerçek. Hem evlenenler hem evlendirenler konuşurken mürüvet tanımında yücelselerde aradıkları aslında tamamlanma. Beklentileri görevlerin sonlanması, sorumlulukların hafiflemesi olsa da . asla böyle olmayacaktır. Yani beklentiler kişilerin eksikliklerini tamir ihtiyacıdır ve kendi dışındaki herhangi bir şey
 
(damat, gelin, torun, iktidar, para vs) ile doldurulamaz. Bir çoğumuz bunu belli olgunluğa  gelince kabul ediyoruz.
 
İlahi Plan, bizi VAROLUŞUMUZU TAMAMLAMAK için İTHALAT’tan men etmiştir.
 
 
 
Bu farkındalığın keşiflerinde blog yazılarımda buluşmak dileğiyle.. 
 
Toplam blog
: 5
: 258
Kayıt tarihi
: 01.02.20
 
 

Kendin olmayı, kendini bilmeyi, kendini yaşamayı ve kendi potansiyellerini keşfetmeyi seçmiş olan..