Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Nıye böyle - V

Takipçilerim için özel not: 
Henüz doğmamış olanın hikayesi içinde ilerlerken, Corona 2019 sebebiyle yeniden hayatı sorgulama sürecim başa sardı ve bilincimde yeni bakış açıları filizlendi.
Bir yol ayrımına geldim. Ya hikayeyi devam edecektim ya da virüsun farkındalığında yeni açılımlar için yazacaktım. Sonra bu farkındalığın hediyesi ile  ‘’HENÜZ DOĞMAMİŞ OLANIN HİKAYESİ’’sini zenginleştirmeye/beslemeye karar verdim.
 
Nerede kalmıştık... O yeni evli çiftimiz (yani henüz doğmamış olanın ana-babası) yuvalarına, erkek ve kadın olmanın farkındalığında dönerken,  parmaklarındaki yüzük sorumluluklarını her an da hatırlatıcı görevine başlamıştır. Tatil bitmiş ama yorgunluklar atılmamıştır. Yaşanan bir değişim sürecidir ve ‘’BİZ OLMAYA’’geçiş için nötr bir ortamda ilk test sürüşü yapılmıştır. Bu kendi tamamlanışını bekleyen ama bunun başkası ile olmayacağının sinyalini balayında alan iki kişinin artık tetikte olması sürecini ve uyanışını da başlatmıştır. Domino etkisiyle, koruma modunda tepkilerin ve kabullenmeme süreçlerinin kıvılcımını ateşlenir.
 
Peki bu yeni düzene nasıl yansıyacaktır? Malum yeni evlileri, komplekslerini bileylemiş ebeveynleri beklemektedir. Evliler ziyarete gidilecek ve evlatlarının hal ve tavırları ölçümlenecek, büyük tecrübeleri (yani ne istediklerini bilmeden sürüklendikleri kopyalama hayatlarındaki birikmiş öfke ve değersizlikleri iyileşmek için) çiftimize transfer edilecektir ki, kendilerini saydırsınlar yada benim tanımım güçlü hissedip tamir olsunlar. Bi yandan kendi  evlat benlikleri yeni kimliklerinin kabulü ile savaşıp ,birçok soru işaretinin de cevap arayışında kaybolmaya başlayan; bi yandan ebeveynlerinin toksik etkili tembihleri ile daha da irkilip savunmacı tavırlarını ilişkilerine duvar gibi çekmeye hazırlanan iki kişi nasıl dengesini bulacak?
Sizce nasıl bir ilişkinin temeli atılmaktadır? Ebeveynler gerçekten tecrübelerini mi yoksa çözemedikleri kronik çöpleri mi boşaltmakta pardon aktarmaktadırlar? Bu durumda çıkış yolu, dinlediğim kişi bu bakış açısı ile mutlu oldu mu? Aktardığı tecrübe ile hayatında başarılı oldu  mu? Bunlardan biri mevcutsa tamamdır, bu benim duygusal ve zihinsel zehirlerden korunma yolum.
 
Sen henüz doğmamış olan bir üçüncü dünya ülkesinde bu tip aile içine doğmak için oldukça cesursun ve senin gücünü takdir ediyorum ve bil ki; benim kahramanımsın.
 
Sevgili okurum, mutsuzluk, temelini rezidans hayaliyle attığımız, sonucunda inşa ettiğimiz yapının gece kondu oluşu gerçeği ile bizi mutlaka yüzleştiren, bilinçsiz seçimlerimizin, kendimize söylediğimiz yalanların ve çatışmaların bütünüdür.  
 
Herkese yalan söyleyebilirsin ama kendine acımasızca dürüst ol.
 
Henüz doğmamış olanın yolculu devam edecek…
 
Toplam blog
: 5
: 258
Kayıt tarihi
: 01.02.20
 
 

Kendin olmayı, kendini bilmeyi, kendini yaşamayı ve kendi potansiyellerini keşfetmeyi seçmiş olan..