Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '13

 
Kategori
Deneme
 

Niye güveniriz?

Niye güveniriz?
 

Bakıyorsun insana benziyor. Sureti insan, boyu posu insan, eli, yüzü, ayakları insan… Bıyığı da, sakalı da var. Tam insanoğlu. İnsan sanıyorsun.

Oldu ya, gece karanlığında, bir tarlada yalnız gecelemek zorunda kaldın. Uzaklardan köpek havlamaları geliyor, anlam veremediğin bazı sesler duyuyorsun, tedirginsin, doğrusu biraz da korku sarıyor benliğini. Yatıp uykuya varıyorsun. Sabah olunca, yattığın gibi kalkıyorsun. Korkularını kendin yaratmışsın. Belki de uzaklardan duyduğun köpeklerin sesi değildi, sen öyle yorumladın. Sapasağlamsın.

İnsan sandığın o kişiyle yakınlık kuruyorsun, güya gündüz gözüyle. Arkadaşlık yapıyorsun. Anlattığı dertlerine çözüm bulmaya çalışıyorsun. Elinden geleni de yapıyorsun. Gücün, bilgin oranında. Hatta sana iltifatlarda bulunuyor. ‘Bu devirde senin gibisi bulunmaz’ filan diyerek. Tevazua girerek, kurtuluyorsun. “Estağfurullah, görev addettik, insanlık gereği…” filan.

Gece karanlığında bir böcek bile ısırmamıştı. Hele uykuya vardıktan sonra deliksiz, rahatsız edilmeden sabaha dek uyumuştunuz.

Bütün görüşmelerinizi gündüz gözüyle, güneşin altında yaptığınız, her tarafıyla insana benzeyen o kişiyle ise!

Evet, anlattıklarının tamamı yalanmış.

Zamanımızı, paramızı, gücümüzü, inancımızı vermiştik.

Maalesef gündüz gözü ile, böceklere yakalandık. Ayakta, uyanıkken, yürürken, yemek yerken meğer etrafımız böceklerle, ısırganlarla, haşerelerle çevriliymiş de görememişiz. Anlayamamışız.

İnsanlar gecelerden zarar görmezler. Geceler her ne kadar korkulu zamanların tetikleyicisi ise de,  gerçek zararlar ışık altında ve göz göre göre olur. Bile bile olur. İsteyerek olur. Kandırılarak olur.

Gündüz içindeki haşereler, geceleri karşılaşabileceğiniz haşerelerden daha tehlikelidir.

Çünkü siz onu insan sanıyorsunuz ve tedbirsiz davranıyorsunuz.

Öyleyse,

Tedbiri bırakma, takdir tahakkuk etsin. Diyelim ve bitirelim. 

 
Toplam blog
: 64
: 425
Kayıt tarihi
: 25.05.11
 
 

"Bom boş, Boşlukta" Konuyla ilgili eğitimim yoktur.Merak ve özel çabalarla bir şeyler yapmaya çal..