Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

41 quapot 41 milliyet blogun anarşisti!

http://blog.milliyet.com.tr/alierdikarabalik

16 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Niye hep istikrarsısız?

Niye hep istikrarsısız?
 

Hepimizin bildiği gibi her ülkenin kendine has bir futbol stili vardır. Mesela; Brezilya'nın tamamen tekniğe dayalı, Almanya'nın güç ve disiplini, İtalya'nın tekniğe ve güce dayalı futbol tarzı, İngiltere'nin mantığa ve kolektife dayalı gibi, ama, bizim hiç de öyle bir stilimiz yok.

Yurtdışında oynayan oyuncularımıza bakıyoruz.

Hamit Altıntop:Bayern'de oynadığı futbolun yarısını milli takımda oynamıyor.(ama yine de en iyisi o)

Halil Altıntop:Schalke'de çok iyi, o da, ikizi gibi.

Emre Belezoülu:Bir türlü anlayamadım şu Emre'yi koskoca sezonda 1-2 maçta güzel, gerisinde berbat, fenerli alex gibi takımını önemli maçlarda sırtlayamıyor, akılsız yani anlayacağınız.Bilir misiniz Newcastle'de Alen Shearer vardı, kendini Shearer zannetti, ama onun tırnağı olamaz, veya bilmeyenler için söyleyeyim, Hollanda'nın en önemli oyuncusu vardı Van Basten onun adı yeterdi o zannetti kendini birden, havaya girdi.

Nihat Kahveci:Kaç maçta gördünüz Nihat'ı.Yani kaç maçta oynamış, Nihat istese Villareal'de Diego Forlan'ın keser, ondan daha iyi ama, disiplin yok, triplerde, sakatlık falan da hikaye, mesela;Mixhael Ballack da bundan 2 sezon önce sakattı(bel fıtığı), ama Bayern'i tek başına taşıyordu, Chelsea'ye gitti.(pardon Chelski'ye).Komple oyuncu, gerçi mevkiileri farklı ama anlatmaya çalıştığım özveri ve disiplin meselesi.

Rüstü ve Hakan Şükür de gittiler yurtdışında.Ama umduklarını bulamadılar.Neden?Yine özveri ve disiplin meselesi.Allahın Kostarikalısı alışıyor da(taa güney amerika'da bu memleket) neden bizimkiler alışamıyor.Alışan da Wanchope. Manchester City'de güzel oynadı.Sakın bana kimse Hakan Şükür büyük oyuncu falan demesin, ahlaklı, temiz, fair-play oyuncusu olabilirama, iyi oyuncu olsaydı o, Torino, İnter, Parma ve Blackburn'da oynardı, 4 ayrı takım hiçbirinde de umduğunu ulamadı.Rüstü'nün hangi kaleciye kaleye kağtırdığını gördük, o sezon 5-6 maçta takımını zora soktu.Dünyalar karmasında en kötüsü de Victor Valdes idi.

Tugay var sadece iyi oynayan o da Blackburn gibi merdicen takımında oynuyor, ama iyi oynuyor hem de mükemmele yakın, niye, displinli ve kendine güveniyor.

Tıncaya gelince Middlsebrough'ta 2-3 maç oynadı, bildiğimiz koştukça açılan Tuncay'a tam tersi oldu ve koştukça bitti.Yerine Mido alındı, Mido'da Tuncayla eşdeğer br oyuncu, Ajax ve Tottenham'da yedek kalmıştı 3 sezon ama yılmadı ve şu anda mükemmel oynuyor.

Temennimiz oyuncularımız Mido ve de en önemlisi Tugay ağ-abeylerini örnek alsınlar.Bir de Kloseyi.

Klose profesyonel olduğu zaman 22 yaşındaydı.(Tuncayın Fenere kapyan olduğu yaşta) Hatta, o da zar zor olmuş, teknik direktörü Rehhagel'e beni bir maçta oynat, kötü oynarsam oyundan al diye, o da kabul etmiş ve Kaiserslauternin değişmez oyuncusu olmuş ve de şu anda dünyanın en mükemmel forvetlerinden birisi.Dünya kupası ve Bayern'in gol kralı.Rumennige ve Gerd Müller yeni varisimiz o demişler.

Basketbolu da yakın zamanda yazmaya çalışacağım(öğrenciyim zamanım yok:):):):):):

 
Toplam blog
: 14
: 1647
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

Öğrenciyim, matematiği ve edebiyatı severim. Neo-liberalim. Yaratıcı hayatı daha çok severim. Düzeyl..