Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '08

 
Kategori
Haber
 

Niye öldün hesap ver?

Niye öldün hesap ver?
 

Tersanelerde son günlerde yaşanan işçi ölümlerinde kim suçluymuş biliyor musunuz? Suçlu ölen işçilermiş. Vallahi her şey aklıma gelirdi de ölmenin de suç olacağı aklıma gelmezdi. Ama ülkede herşey oluyor işte. Yaşamak da suç ölmek de.

Milliyet'te yayınlanan haberi aynen aktarıyorum.

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan raporda, tersanede elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden işçilerden Cengiz Tatlı yüzde 30, Güney Akarsu yüzde 25, Cabbar Ongun yüzde 20 oranında kusurlu bulundu. Raporda, işçilerin açıkça görülebilir bir elektrik temas riskine rağmen kendi can emniyetleri için gerekli hassasiyetleri göstermediği, dikkatsiz davrandığı savunuldu. Elektrik bakım onarımını yaptırmayan Umut Gemi İnşaat ile açıkta bırakılan tesisattan elektrik akımına kapılarak ölen Tatlı aynı oranda kusurlu bulundu."

Vallahi şu memleketin haline bakın. Yaşamak bir dert ölmek bir dert. Hani öleyim de kurtulayım diyorsanız kurtulamıyorsunuz. Üç kuruş ekmek parası için tersanelerde çalışıp da talihsizce ölen işçiler gibi suçlu ilan ediliyorsunuz. Bizim memlekette neler olmuyor ki. Evinde salonda temizlik yapan kadına kamyon çarpıyor. Hiç trafiğe çıkmayan kadına kamyon çarpar mı? Bizde çarpar. Yoldan çıkan kamyon duvarı yıkıp dalıyor eve. Sonra dağdaki çobana uçak çarpıyor. Bu da bizde yaşandı. Hem de Konya'da eğitim uçağı çobana çarptı. Adamcağız belkide hayatında hiç uçak görmedi. Dağlarda kırlarda. Ölümü uçak çarpmasından oluyor. Burası Türkiye işte. Herşey oluyor.

 
Toplam blog
: 179
: 2576
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Barışa ve kardeşliğe inanıyorum. Türkiye'nin yaşadığı tüm sorunların kardeşlikle çözümlenebileceğ..