Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '12

 
Kategori
Deneme
 

Niyet farzdır

Niyet farzdır
 

Daha İnsanoğulunun ne kadar bu mekanda var olacağını ancak onu ve mekanı yaratan bilir.

Bilinen şu ki geldik ve gidiyoruz. Geçmiştekilerin hatalarını bilerek veya bilmeyerek tekrarlıyoruz. Geleceği düşünmek ancak kendimiz ile sınırlı kalıyor. Her ne kadar bunun aksisini iddiaa etsekte. Geçmiştekiler bizi düşünmelerinden daha çok bizim onları düşünüp hatırlamamız için yaşamışlar. Piramitler neye yarar?  Alınan ülkeler, kralın hazinesini büyütmekten ve onlara tarihte bir yer ayırt etmekten başka ne işe yaradılar?!

Şeytan denilen İnsanın karanlık tarafı, tarihte toplama oynama oranında şeytana uymuyanlardan fazladır. İyiler azdır. Hz.Eyüp acılara karşı sabır ve positivizmi bırakırken aynı erdemi Gandhi devam ettirmiştir. Atatürk bile onca yüce erdemli  eylemin arkasında bir sevilme ve tasdiklenme hevesi taşıyordu. En iyi olanlarda bile kutsal olmayan değerler vardır. Bu da İnsanoğlunun yüzde yüz kutsal olamayacağını gösterir. İnsanoğlu "yasak elma" yı yediği için gelmedi bu dünyaya. Kuran da belirtildiği gibi Allah yeryüzüne bir halife yaratacağını belirtirken meleklere, Adem ve Hava nın şeytana kanacağını biliyordu. İnsanoğlu yaratılışı itabari ile hep merak içindedir. Ufkun ötesinde ne var bilmesek çatlarız.

Niyetiniz hep iyide olsa başkalarına zarar verebilirsiniz. Kötü niyetle fark etmeden birine iyilik yapmış olabilirsiniz. Bu da ilahi takdirdir. Gizemli hikmeti ancak  O bilir. Bizler ise bize görüneni biliriz.

Niyet farzdır bazı anlarda. Örneğin  bir sabah içinizden Annenizi görmek gerekliliğini mi hissettiniz? O zaman size Annenizi görmek farzdır. Bir tanıdığınıza karşı vefasızlık ettiğinizden dolayı bir şeyler yapmak gereklilği hissedip onu aramak mı geldi aklınıza hemen arayın. Bir şiir mi geldi aklınıza yazmak için hemen yazın. Ya arkadaş çok kilo aldım çıkıp bir koşsam diye mi düşündünüz...O niyette kalın ve hemen çıkın koşun. Niyet farzdır. Heves tuzaktır. 

Topla oynama oranı kötülerin çok daha fazlada olsa da  iyilerin tarafınını tutuyorum. Yaradana güveniyorum yoksa karamsarlıkta boğulup gideceğim.  Düşünen adamı öldürselerde düşünen çocuklar büyüyor. Sağlıcakla

 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..