Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Niyet halis olunca, akıbet de halis olur

Halisane yapılan her işte, muhakkak akıbette hayır oluyor.

“Ameller niyetlere göredir”(Hadis)

Hiçbir iş yoktur da doğrulukla, dürüstlükle, sıdk ile yapıldığında sonucundan faydalanmalar olmasın. Bu, eğitimde zorlanan öğrenciler ve yardıma muhtaç olan kişiler için yapılan kermeslerin doğruluğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Her zaman bazı haftalar vardır, içinde barındırdıklarıyla ve yapılan etkinliklerle diğer haftalardan ayrılır.

*

İşte bu hafta da o haftalardan bir tanesiydi.

Pazar günü Rahmetli Dursun Çavuş’un hayatını konu alan film için Dursun Cavuş’un filmle ilgili telif haklarının ailesi tarafından Ali AVCI’ya verilmesi ilgili toplantı ve akabinde YGS sınavıyla başladı bu heyecan ve davete icabetler. YGS heyecan ve stresini, ancak çocukları sınavda olanlar bilir. O heyecan fırtınasını gerçekten bihakkın yaşadım.

*

Yine aynı gün, Siyer Araştırmaları Merkezinin kurulmasına öncülük eden Muhammed Emin Yıldırım tarafından İffet kahramanı Hz. Safvan Bin Muattal (r.a) anlatıldı. Konferansa yoğun ilgi olması nedeniyle çok sayıda kişi içeriye giremezken, bazıları sahnede oturarak konferansı dinledi. Peygamber Efendimiz gözle gören iki Sahabeden biri olan iffet kahramanı Hz. Safvan Bin Muattal’ın (r.a. Sahabeyi sippi) hayatı ve o döneme ait bilgilerin aktırıldığı bu toplantıyla o manevi havayı büyük bir hazla yaşadık. Ancak, keşke bu konferans büyük bir yer de yapılsaydı. İlgililerin dikkatini çekmiştir sanırım.

*

Hafta içinde 49. Kütüphane Haftası nedeniyle yapılan çok güzel etkinliklerle devam etti. Yine Çarşamba günü Kütüphane Haftası nedeniyle yapılan Kitap okuma etkinliğinde çocuklarımızın, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı edinilmesi amacıyla havuz başında tiyatroyla desteklenen etkinliğinde, Halk Kütüphanesi Müdüresi Filiz KARABULUT,eğitimci dostuTPAO Adıyaman Bölge Müdürü Murat Demir,Şehit Cem Özgül ilköğretim okulunun yönetici ve öğretmenleriylevatandaşlar, hazırlanmış olan programa katıldılar.

Sürekli gelişen ve değişen bir dünyada, bilgi topluma doğru yol alıyorken; bunun kitapla ulaşılabileceğini kanıtlarcasına öğrencilerin kitap okumalarıyla büyüklere de bir mesaj veriyorlardı.

*

Aynı saatlerde yapılan bir kermesle kitap okuma etkinliği aynı saatlere rastlayınca, kalabalık bir okuyucu ve kermes katılımcılığı sağlanmış oldu.

Adıyaman Seher Manevi Kalkınma ve Dayanışma Derneğitarafından öğrenciler yararına düzenlenen ve AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla PEKTAŞ’ın koordinesindeki kadınların günlük katkı sunduğu kermeste bulunduk. Ayla Hanımın içinde bulunduğu bütün toplantılar ve aktiviteler her zaman farklı olmuştur. Eğitim hayatlarına devam etmekte zorlanan öğrencilere yardım amaçlı olarak yapılan katkıda, kadınların sosyal yardımlaşma ve dayanışmaları bir kez daha görülmüş oldu. Bu tür yardım ve destek amaçlı yapılan kermesler her zaman faydalı olmuştur. Hele buna kadın eli değip, emek verilmişse, daha bir başka oluyor.

Görünen o ki Ayla PEKTAŞ hanımla büyük bir ivme kazanan ve kadınların hayatın her aşamasında yer almaları; ilerleyen zamanlarda kendini iyiden iyiye hissettirecektir.

Kadınlarımızı hayatın her alanında faal olarak ilgilendiklerini görmek çok güzel ve insanı mutlu ediyor. Adıyaman’da bu işlerle iştigal eden sayıları yüzlere varan iş kadını olmuş, farklı alanlarda kendini ispatlamışlardır. Siyasette da varlar, ama yeterli değil, bir de Belediye Başkanı ya da mecliste temsil makamında bulunan bir vekilimiz bulunsa, çok çok iyi olacak. İnşallah, o da olacaktır kanısındayım. Ayla PEKTAŞ gibi işinin ehli olabilecek, bu işin erbabı olan birçok iş kadın mevcut olduğu kanısındayım. İnanıyorum ki ilerleyen süreçlerde bu eksikliklerde giderilecektir. Oralarda da kadınları göreceğiz.

*

Adıyaman Fal Gazeteciler Cemiyetinin (agad) 3. Yıldönümükutlamaları çerçevesinde, perşembe günü Adıyaman Belediyesi konferans salonunda tertipledikleri panele Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ümit Zileli ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'in panelist olarak katılımı sağlandı. “ Basın ve demokrasi” konusu işlenerek, farklı bir gündem oluşturuldu.

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..