Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

NLP eğitimlerinde beden dili ve karizma

NLP eğitimlerinde beden dili ve karizma
 

Hikâye Anlatıcısı


NLP Eğitmeni Ralph Watson'dan NLP ve Hipnoz Eğitimleri alanlar iyi bilirler...

Bir NLP Eğitimi'nde eğitmenin sahneye çıkışı önemli bir olaydır. Şuur düzeyinde ve şuuraltı düzeyde yıllarca çalışmalar yapmış olan eğitmen, eğitim almak için gelenlerin üzerinde bırakacağı ilk etkiyi çok uzun zaman önce tasarlamıştır. Kendi içinde varlık düzeyi ile temasa geçer. Katılımcılara selam verirken, içindeki Karizma'yı parlatır. Yüreğinin kapılarını ve zihninin kapılarını saygı ve samimiyet ile onlara açtığını beyan eder. Açık Beden Dili sergilerken zorlanmaz, çünkü içindeki güçlü ve olumlu Çapa'yı çoktan ateşlemiştir bile...

Eğitimin belirli bir yerinde bir hikâye anlatır. Onun anlattığı hikâyeyi dinlerken, Ses Tonu'nun yumuşaklığı içinize işler. Konuştuğu Sözler olumlu telkin cümleleri gibidir. Örneğin sihirli bir çaydanlık vardır ve bu çaydanlık ile çay demlerken, sihirli bir atmosfer oluşur. Görünmeyen şeyler görünür hale gelir. İnsan, içinde uzun zamandır çözümünü aradığı soruların cevabını bulur. Çünkü Alpha Düzeyi'ne geçmiştir. Şuuraltı aktif olarak çalışmağa başlamıştır. Şuur ile arasındaki iletişim kopukluğu geçici olarak giderilmiştir...

Ralph Watson'dan bir NLP dersi almak, ondan bir hikâye dinlemek, grupla birlikte bir Trans çalışması yapmak insana ihtiyacı olan güçlü ve olumlu ruh hali çapasını oluşturmak için en mükemmel atmosferi yaratır. Kişiler bu toplantıdan yıllar sonra bile, arkadaşlarına ya da eğittikleri kişilere bu eğitim günleri sırasında yaşadıklarını aktarırken, aynı güçlü ve olumlu atmosferin orada da oluştuğunu görürler.

Etkili İletişim Eğitimleri, Beden Dili Eğitimleri ve Karizma Eğitimleri, sadece yakışıklı genç erkekler güzel genç kızları tavlasın ya da güzel genç kızlar yakışıklı erkekleri avlasın diye yapılmaz. Bunlar için eğitimlere katılmağa gerek yoktur. Akşam evinizde rahat koltuğunuza uzanıp "Gossip Girl" gibi dizileri seyretmek bunun için yeterlidir. İngilizce olarak izlerseniz, yabancı dilinizi de geliştirmiş olursunuz. Sonra da mutlu bir ruh haliyle yatağınıza doğru kısa bir yürüyüş yaparsınız.

Ben, NLP Eğitimleri'nde uyuyan kadınlar da gördüm. Doğrudur, o atmosferde insan tatlı tatlı gevşer, eğitmenin yumuşak sesi ona ninni gibi gelmeğe başlar. Eğer eğitmen müdahale etmez ise, verilecek araya kadar bu hikâye böyle devam eder. Eğer eğitmen müdahale etmek isterse, en basitinden şunu yapabilir: Hızlı ve sert bir şekilde ellerini birbirine vurur, bir şaplak sesi çıkartır. Uyuyan kadın da mecburen uyanır. Şaşırmış bir halde etrafına bakarken, canı en çok kendisine gülenlere sıkılır.

Orhan Pamuk'un "Saf ve Düşünceli Romancı" adlı kitabını zevkle tekrar tekrar okuyorum. Görüntüler, sesler ve duygular kitabın sayfalarından okurların zihnine ve hayalgücüne yayılıyor. Bu kitabı NLP eğitmenlerine ve NLP Eğitimi almağı düşünenlere de tavsiye ediyorum. Bu kitapta önemli romancıları tanırken, onların hayat tecrübelerini yazıya nasıl geçirdiklerini, hayalgüçlerini nasıl çalıştırdıklarını, okurlarını nasıl etkilediklerini görebilirsiniz.

Hikâye anlatıcısı Konuştuğu Sözler ile, Ses Tonu ile ve Beden Dili ile dinleyici üzerinde etki yaratmağı başaran kişidir.

Hikâyelerin yaşamımızdaki önemi tahmin ettiğimizden de büyüktür...

 
Toplam blog
: 5
: 997
Kayıt tarihi
: 18.12.12
 
 

Cengiz Erengil 5 Temmuz 1953 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlk - orta ve lise öğrenimini İstanbul'..