Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

NLP içimizde

NLP (zihin programlaması ) kırk yıl önce Richard Bandler ve John Grinder tarafından başlatılan zihni etkin kullanma teknikleri aslında hepimizin hergün farkında olmadan yaptığı bir şeydir. Arkadaşınızla konuşurken şöyle bir eski günlere gittiğinizde, sizi üzen acı bir olayı anlatmaya başladığınızda birden aynı acı yoğunluğunu hissettiğinizde ya da tatlı bir anınızı hatırladığınızda birden gözleriniz parlayıp mutluluğu tekrar içinizde hissettiğinizde NLP yi kullanıyorsunuz demektir. Birgün birisiyle kötü bir durum yaşayıp öfkelendiğinizde ve gün boyunca onu tekrar tekrar düşünüp olayı bir filim gibi zihninizde gördükçe ve aynı öfkeyi hissettikçe yine NLP yi kullanıyorsunuzdur. Birisinin çok beğendiğiniz bir yanı varsa konuşma şekli, yürüyüşü vaya bir işi yapış şekli gibi, zamanla onu daha dikkatli gözlemler ve belli ölçüde onu kopyalarsınız, hatta bunu farkında olmadan olumsuz yönler için bile yaparsınız. Bunlar sadece bir kaç örnek, doğduğumuzdan beri biz zihnimizi bir şekilde programlarız ( 0-6 yaş arasında ailenin bu programlamada etkisi çok büyüktür ) NLP içimizdedir. 

NLP nin farkı, farkında olarak yapılması ve sadece olumlu programlamalar içermesidir . Tabiki çabuk sonuç veren profesyonel teknikler kullanılarak. Pek çok kişi zihnin nasıl çalıştığını tam olarak bilmediği için farkında olmadan kendi kendine (bilinçaltına) yanlış komutlar verir. Daha sonrada bu komutların olumsuz etkileriyle yaşamlarını daha da zorlaştırırlar. Bunun en çok rastlanan örneğide depresyondur. Kişiler acılı olaylarını defalarca düşünerek, zihinlerinde canlandırarak kendilerine aynı duyguyu defalarca yaşatırlar. Bilinçaltlarını kendi yazdıkları korku filimleriyle doldururlar ve sonuç olarak kendilerini depresyon içinde bulurlar. Kişi kendini depresif olmaya programlamıştır. Olumsuz yönde kendi kendine NLP yapmıştır. 

Günümüzde pek çok ülkede kişiler ve kurumlar NLP' nin olumlu programlamasından yararlanarak hızlı bir şekilde yaşam kalitelerini attırmaktadır. Kişiler NLP teknikleriyle olumsuz zihin programlarından kurtulup arzu ettiği yeni programı oluşturabilirler. Fobilerinden , kötü alışkanlıklarından, olumsuz duygularından kurtulabilirler, daha iyi iletişim kurabilirler. Duygu yönetimini öğrenerek düşüncelerini ve bedenlerini kontrol edebilirler. Öğrenmek istediklerini çok daha hızlı öğrenebilir, sınırlarını aşıp içindeki potansiyeli en üst seviyeye çıkarabilirler. Çocuk sahibi kişiler ya da çocuk sahibi olmayı planlıyanlar çocuklarına çok daha iyi bir gelecek sunarlar . Çünkü NLP'yi bilen bir ebeveyn çocuğunun gelişiminde inanılmaz farklar yaratır, çok daha iyi iletişim kurar, çocuğunun becerilerini, başarısını, mutluluğunu arttırır, zihnini etkin kullanmasını öğreterek ona en güzel hediyeyi verir . Tabiki SEVGİSİNDEN sonra... 

Arzu Bıyıklıoğlu NLP uzmanı 

www.arzubiyiklioglu.com 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..