Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

NLP ve Beynimiz

NLP ve Beynimiz
 

zihnimizi yeniden programlayabiliriz


NLP insana kendisinin neden böyle olduğunu, kendisini tanımasını ve içindeki potansiyel gücü fark edip kullanmasını öğretiyor. Özellikle de hayal gücünü kullanarak nasıl yaşam kalitesini artıracağını öğretiyor. Örneğin kişi kendisini başarısız buluyorsa, başarısız olduğuna, başaramayacağına inanıyordur. Oysa başarılı olan pek çok kişiden daha iyi özellikleri, eğitimi vardır. Hatta başardığı şeyler bile vardır; ama bu inançla onları göremiyordur. NLP teknikleri kullanılarak başarabileceğine inanabilir. Daha önceki başarılarını fark edebilir. Yeteneklerini fark edebilir ve “başarabilirim” inancıyla hayatında farklı sonuçlar almaya başlayabilir.

Pek çok kişi sorun yaşadığında, soruna odaklanır, sorunu düşünür. Bu bir düşünce şeklidir. Oysa çözümün ne olduğunu bilmeseniz bile beynin algısını çözüme yönlendirdiğinizde beyin, çözüm odaklı çalışacaktır. Bir nevi algıda seçicilik yaratılacaktır. Bu da kişinin alacağı sonucu değiştirecektir.

NLP’yi bir ölçüde bilmek, kişinin beynini nasıl daha verimli kullanacağını bilmesidir. Herkesin, özellikle de çocuk yetiştiren ebeveynlerin bir an önce bu konuda destek alması hem kendileri hem de çocuklarının yaşam başarısı için çok önemlidir. 

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..