Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '10

 
Kategori
Eğitim
 

NLP ve İngilizce öğrenimi

NLP ve İngilizce öğrenimi
 

nlp ingilizce


İngilizce eğitiminde yeni bir çığır açan NLP eğitimi insanların motivasyon kaynaklarını bularak onların içlerindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmada ve gerçek performanslarına erişmelerini sağlamada çok önemli yardımcı bir araç. Çünkü NLP, öğrenme sürecini hızlandırdığı gibi öğrenmeyi de etkin kılıyor

Yoğun çalışma temposu içerisinde İngilizce öğrenmeyi devamlı olarak erteleyenlerdenseniz, toplantılara tercüman olmaksızın katılmanızın kariyerinizde artı puan olduğuna inanıyorsanız, müşterilerle daha iyi iletişim kurabilmek, teknolojinin sürekli değiştiği ve geliştiği bir ortamda kariyer sahibi olmak ve bu kariyerde ilerleyebilmek için İngilizce öğrenmenin şart olduğunu düşünüyorsunuz. İngilizce'nin bir uluslararası dil olduğu ve dünyadaki çoğu insanın bu dili konuşmak istediğini söylemek mümkündür. Yabancı bir dil; insanın gerek işi veya sosyal yaşantısı gerek seyahatleri için kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.

İngilizce kelimeleri hafızada tutamamak ve aynı kelimeler için defalarca sözlüğe bakmak hemen hemen her seviyede İngilizce öğrenen insanın ortak problemidir. Yabancı dil öğrenmek yada geliştirmek isteyen herkesin izlediği yol dilbilgisi, sözcük, telaffuz ve en kolay, en sade, en sıkılmadan biçimde ve en ucuza edinebileceği bir kaynak bulmaktır. Yabancı dil kurslarında öğretim mantığı aynı olduğundan bu güne kadar uygulanan klasik metotlarla etrafınızda İngilizce öğrenebilmiş kaç tanıdığınız bulunmaktadır? Yada yıllardır uygulanan ezber mantığıyla kaç kişi eğitim aldığı yerden mutlu ayrılabilmiştir. Artık yabancı dil öğrenmeye kabiliyetinizin olmadığı inancınız sona erecek. Akıcı konuşabilmek için uzun bir süre yurtdışına gitmenize de gerek kalmayacak.

İngilizce eğitiminde yeni bir çığır açan NLEP eğitimi insanların motivasyon kaynaklarını bularak onların içlerindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmada ve gerçek performanslarına erişmelerini sağlamada çok önemli yardımcı bir araç. Çünkü NLP, öğrenme sürecini hızlandırdığı gibi öğrenmeyi de etkin kılıyor. Ve böylelikle de kişilerin öğrenme sürecini hızlandıracak teknikler etkili şekilde uygulanabiliyor. Ve bireysel performansı doruğa çıkarıyor.

>Neden Bilinçaltı teknikleri kullanılıyor :
İletişimde bilinçaltının yeri sandığınızdan daha büyüktür. İletişimin


%55i vücut dili (=BİLİNÇALTI)


%38i ses tonu(=BİLİNÇALTI)


%7si sözlerden oluşur.


Bu anlamda kullanılan dilin iletişime dönüşebilmesi için bilinçaltı devreye girmek zorundadır. Öğrendiğiniz dilin %93 ünü bilinçaltınız kullanır.

 
Toplam blog
: 2
: 4565
Kayıt tarihi
: 31.08.10
 
 

Merhaba ben Mert. 27 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. İngilizce öğretmenliği yapıyorum. Bu blogta ..