Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

No 309 diye bir dizi..Neden yaz dizileri bu kadar saçma.....

No 309 diye bir dizi..Neden yaz dizileri bu kadar saçma.....
 

 Bu sabah küçük Adam uyurken gene bilgisayar başına oturdum. Bu artık benim hergünkü alışkanlığım oldu. Sabah erken kalkıp herkes uyurken bebeği beklemek görevi benim.Bir yandan bebeğimi seyredip bir yandan yazmak çok zevkli gelmeye başladı bana. Hergün onun gelişimini izlemek harika bir duygu.Ne yazık ki bir süre sonra ayrılacağım buradan ve bu güzelliği izleme şansımı kaybedeceğim. Sonra sadece skypten bakacağım onun o güzel yüzüne. 

 Ne acı değil mi. çok sevdiğin bir cana bu kadar uzak olmak. Ne yapayım hep söylüyorum ya. Sevgi sevdiğinin iyiliği için ondan vazgeçebilmek. Ben yıllar öncesinden kabul ettim bu kaderi.

 Neyse duygusala bağlamadan  yazıma devam edeyim. Bu sabah gene buralarda yaşamanın özellikle bizim yaşlarımızda ve bebekliler için ne kadar kolay olduğunu bir gün önceki Navarra seyahatımızden örnekler vererek anlatacaktım.Anlatacaktım ama dün gece gene tesadüfen dizi izle nette bulduğum ve izlediğim bir diziyi anlatmayı seçeceğim bu yazımda.Zira gene çok saçma ve hep aynı konuların işlendiği bir diziye rast geldim.Anlatmadan geçemeyeceğim.

 Dizinin 4. bölümü izledim dün gece. Önceki bölümlerde ne olmuş pek fikrim yok.Anladığım kadarı ile genç kız ve bir biblo gibi giydirilmiş, kalıp gibi saçları ile pek sempatik durmayan genç arasında bir gecede bir şeyler olmuş ve kız hamile kalmış.Kız orta halli ,delikanlı ise zengin bir aileden her zamanki gibi. Bıkmadık usanmadık yıllardır zengin oğlan, fakir kız öykülerini anlatmaktan. Çok eski Türk filmlerinde de aynı konu işlenirdi, son dönem dizilerinde de aynı konu. Ben bıktım seyretmekten, yapımcılar bıkmadı çekmekten.Sanırım çok tutuluyor bu konu. Her fakir insan günün birinde zengin biri bana aşık olur da müreffeh bir yaşama kavuşurum hayalinde galiba.

 Gelelim diziye. Sumru Yavrucuğun canlandırdığı orta halli çiçekçi annenin 3 kızı var. Üçü de havalı, Biri evli ve çocuklu ama mesuliyetsiz bir kocaya sahip ve onu yaşamından çıkartmak istiyor. Daha doğrusu kendisi hala adama aşık da annesi çıkartmasını istiyor anladığım kadarı ile.

 Kızlardan bir diğeri dünyada başka erkek yokmuş gibi büyük bir tesadüf eseri kardeşinin evleneceği adamın şöförüne aşık oluyor ve onu zengin bir adam sanıyor. Esas kahraman kız ise biblo oğlanla evlilik sözleşmeleri yapıp evlenmeye hazırflanıyor. Oysaki biblo oğlan başka bir kızla nişanlı ve nişanlı kızın olaylardan haberi yok.Orta halli kızların annesi ise kızım zengin eve kapılanacak diye mutluluktan göbek atıyor neredeyse. Zengin oğlanın ailesinin , özellikle her evde bulunan babaannenin neden bu kadar bu evliliğe hevesli olduğunu anlayamadım doğrusu. Vardır mutlaka bir sebebi.

 Anlayacağınız bu yaz gene bir sürü saçma sapan konuda anlamsız dizilerle karşılaşacağız. Sumru Yavrucuk, Füsun Erbulak gibi usta tiyatrocular ve bir sürü komik yan rol de kurtaramamış bu diziyi.

  Yazımı bitirmeden tekrar söyleyeceğim. Senaristler yeni konular üretmezse, bir sürü genç oyuncu sırf güzel,havalı diye başrollerde yer alırsa biz daha çok bahçede , yıldızların altında geçiririz yaz gecelerimizi televizyon izlemekten kaçarak.

 Bu arada dizinin isminin neden NO 309 olduğunu çözemedim.Belki ilk bölümlerde vardır sebebi ama benim bir başka bölümü daha izleyecek isteğim yok. Bu kadar saçmalık yeter.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..