Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '15

 
Kategori
Sinema
 

No Escape

No Escape
 

Bazı filmler vardır izlerken her sahnesinde kendinizi onların yerine koyarsınız ve sürekli aynı soruyu sorarsınız ''ben olsam ne yapardım''. İşte bu film size sürekli aynı soruyu sordurmayı basarıyor.Korku filmleri ile karşımıza çıkan filmin yönetmeni ve senaristi John Erick Dowdle bu filminde izleyenleri korkutmaktan çok fazlasıyla germeyi başarıyor ve bu konunun hakkını tam anlamıyla veriyor.

Filmin kadrosunda Komedi filmlerinden hatırladığımız Owen Wilson ve Lake Bell bulunuyor.Özellikle daha soft senaryolarda görmeye alıştığımız Owen Wilson 'ın böyle bir aksiyon ve gerilim filminin üstesinden gelebilmesi bize gerçekten de ne kadar önemli bir oyuncu olduğunun kanıtı aslında.

Amerika da çalıştığı şirketin bünyesinde çalışan Owen Wilson'ın eşi ve kızları ile 4. dünya ülkesi diye adlandırdıkları Tayvan'a yerleşmek zorunda kalmaları ile başlıyor. Uçakları ülkeye inmeden 17 saat önce ülke başbakanının militan gruplar tarafından öldürülmesi ve yönetime el koymaları ülkede ki insanların sınırlar arasında sıkışıp kalmasına neden oluyor.

Olan bitenden tamamen habersiz şekilde yerleştikleri odalarında ortama ayak uydurmaya çalışan ailenin gerçeklerle yüzleşmesi fazla uzun sürmüyor. Film de özellikle polisler ile göstericilerin karşı karşıya geldikleri sahne gerilim izlenmeye değer.

Film de bulunan bir diğer oyuncu James Bond serisinde de hatırladığımız Pierce Brosnan.Her ne kadar ismi duyduğunuzda Owen Wilson gibi filmde sürekli göreceğinizi düşünsenizde daha az süre alıyor fakat filme aksiyon katan sahnelerin içerisinde bulunuyor.

İzlerken nefesinizi tutup geriimi fazlasıyla hissedebileceğiniz sahneler fazlasıyla mevcut ve kesinlikle son zamanlarda ki en başarılı filmlerden biri.Kendinizi ve ailenizi korumak için neler yapabileceğinizi ve kendizi sürekli senaryonun içinde bulacağınız bir yapım.

My rating:8\10

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 299
Kayıt tarihi
: 08.03.10
 
 

Nacizane bir film eleştirmeni,çok okur,çok gezer,dertlerini unutmaya çalışan film karakterleri il..