Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
İnançlar
 

Noel kutlayalım mı?

Noel kutlayalım mı?
 

Hristiyanlığa göre; 24 Aralık yani Kutsal gece olan bu gece ile Hristiyanların kutsal bayramı başlar ve 31 Aralıkta sona erer. Netice olarak bu tarihler arası Hristiyanların dini bayramıdır, çeşitli ayinler ve hediyeleşme şartı ile kutlanır.

Toplumumuzda ve diğer Müslüman toplumlarda “yılbaşı kutlaması” adı altında düzenlenen eğlence toplantılarının, hiçbir kültürel ve geleneksel temele sahip olmadığını aslında çok iyi biliyoruz ama nedense kendimizi kandırıyoruz her zaman.

“Yılbaşı kutlamaları ilk ortaya çıktığında oldukça sade iken, mutlu azınlık adına ticaret ve eğlence amacıyla zamanla körüklenmiş, çağdaşlaşma adına da Hıristiyan örf ve kültürü yaymak ve İslam toplumlarını dejenere için yaygın hale getirilmiştir” diyen Diyanet Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan, şöyle devam etti: “Bizde 19. Yüzyılda benliğini inkar eden ve taklit arayışı içerisinde Batı’yı güçlü bulan Türk aydını, yılbaşı ve Noel’i kültürümüze sokmaya çalışmıştır. Zamanla yabancı hayranları, yabancı okullar ve misyonerler tarafından körüklenerek 20. Asır başında resmi hale gelmiştir.”

Kişiliğini ve dinini, daha açığı, bütün mukaddeslerini ve değerlerini bir yana iterek, bir Müslüman olmana rağmen, “yılbaşını” sen de mi kutlayacaksın?  Kendini Hristiyanlara benzetecek, hindi kesecek, çam devirecek, yılbaşı tebrikleri, yeni yıl kutlamaları ve senin dininde bulunmayan ve onunla bağdaşmayan, insanlıkla da hiçbir alakası olmayan saçmalıklara sen de mi bulaşacaksın? “Buna dinim ne der” diye hiç mi düşünmeyecek misin?  İsrail Devleti, yani Yahudiler, seneler oldu, “ Hristiyanların yılbaşını” kutlamayı kendi halkına yasakladı. Bundan ders almayacak mısın?

Kültür yozlaşmasına, batı emperyalizmine dur deme özümüze dönme vakti geldi de geçiyor diye düşünüyorum, dua ile inşallah…

Mekke’nin Fethinin 1383.yılı kutlu olsun!

Hoşça kalın, dostça kalın, sevgiyle kalın…                                                                                    

twitter.com/muhammeddede

 
Toplam blog
: 16
: 916
Kayıt tarihi
: 28.05.13
 
 

Okur-yazar ..