Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Yılbaşı
 

Noel

Noel
 

Benim için yeniyıl Saddam’ ın akıllara durgunluk veren infazıdır. Bunu hiç beklemiyordum. Aynı infaz başka ülkede uygulansa ne olurdu acaba...

Gelelim kendi ülkemize. Bir yılda neler değişti?

Sağlık sorunlarını halledemedik, eğitim sorunlarını halledemedik, enflasyonu halledemedik, işsizlik sorununu halledemedik, konut sorununu halledemedik, deprem konusunda alınması gereken önlemleri halledemedik, su sorununu halledemedik, elektrik sorununu halledemedik, çocuk istismarını halledemedik, kadına yönelik şiddeti halledemedik, okula gitmesi gereken miniklerin işe gitmesini engelleyemedik. Çete olaylarına çözüm getiremedik. Ülkenin genelindeki alpyapı eksikliğine ise kelimeler kifayetsiz kalır.

Geriye ne kaldı?

Ünlülerimizden kim şık kim rüküş adımız gibi ezberledik. Kim kimin sevgilisi, işte bu konuya yetişemiyoruz. Ünlülerimiz bu konuda jet misali mecliste kim kime hakaret etti bunları da ezberledik. Dini konularında uzman olarak adını duyuran ve hergün TV de görünen birkaç isim sayesinde cennette yerimizi hazır ettik. Zayıflamak adına ne kadar egzersiz ne kadar diyet yemeği varsa blognot defterimize kaydettik. Kim kimi cep telefonuyla nerede nasıl görüntülemiş, kim görmüş, ne demiş, bunları da ezberledik. Muhalefet kanadında yapılan bütün eleştirileri de ezberledik.

Entel kesimine hitap eden ne kadar anlaşılması güç sözcük varsa tabi ki ezberleyemedik (Blognot defterine kaydettik) Öğretmenlerimizin bir çoğu görevlerinin bilincinde olamadı. Öğrencilerimizin bir çoğu öğrenci olduklarının farkına varamadılar. Küçük haylazlar yine hırsızlık yaptı ve büyükleri onların kulaklarını çekip, ' hıııııı seni gidi seni ' diye onları kibarca uyardılar. Ülkede kırılmayı bekleyen kaç tane fay hattı var, bunların kırılması durumunda kaç ev hasar görecek, kaç kişi ölecek, bundan nasıl korunacağız, hepsini öğrendik. Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası gibi eşyaların kenarına anne karnında gibi kendimizi gizlersek ve eşyaların yerlerini sabitlersek ölmeyecekmişiz.

Noel baba bu yılda bizim evimize giremeyecek. Sizler de fazla ümitlenmeyin. Noel annelerin sayısı hızla arttığından, hediye dağıtma işini kırabilirler.

Kız çocuklarınıza şimdiden sarı, uzun saçlı, kabarık elbiseli, danseden bebeklerden alırsanız kendi yararınıza olur. Erkek çocuklarına ise ışın kılıcı öneririm. Hayali kahramanlardan güncel olanları tercih edin. Bunu yapabilmek içinde çocuğunuzun bütün arkadaşlarıyla diyalog kurup en ünlü hayal kahramanını belirleyin. Çocuğunuzun karşısına bilinçli anne-baba olarak çıkın...

Kitap falan alayım demeyin sakın, mazallah çocuklarınız okumaya falan kalkar...

Cumhuriyetimizin 83. yılını ise yine her zaman olduğu gibi 10. yıl marşıyla kutladık

Peki bu ülkede hiç mi iyi şey olmadı, olmuyor?

Elbette olacak...

Ne zaman olacak?

İnsana yatırım yapıldığı zaman olacak...

2007 ve devamında da beraber olmak dileğiyle sağlık ve huzur diliyorum.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..