- Kategori
- Yemek - Mutfak
Nohut çorbası
NOHUT ÇORBASI
NOHUT ÇORBASI
Birkaç adet kereviz sapı, yarım baş soğan ve 2 adet havucu küçük küpler halinde kesip, tencerede 10 dakika kadar yağ ile kavuralım.
1 Su bardağı dolusu Haşlanmış nohut (hazır haşlanmış nohut konservesi olabilir) ve 2 litre sıcak tavuk suyu eklenir. 3 diş Sarımsak ince dilimlenip içine atılır. 2 adet kıyılmış defneyaprağı eklenir. Bir su bardağı yüksük makarna (ya da ufak olan başka türde olabilir) ilave edilir.
10 dakika kadar kaynatılır.
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 adet yumurta çırpılır ve bir kepçe kaynayan çorbadan ilave ederek (ki yumurtalar pişme yapmasın ve yoğurt kesilmesin.) çorbaya eklenir.
Daha aromatik bir tat vermek isterseniz ayrıca, tavada 2 yemek kaşığı kadar tereyağında acı pul biber yakılarak ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.