Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
126
 

Nohut yahnisi

Nohut yahnisi
 

Nohut Yahnisi


Nohut yahnisini son zamanlarda pek sık pişirmediğimi farkettim. Yeni yemek tarifleri denerken eskileri de unutmamalıyız. Türk mutfağının bu özel lezzeti mutfaklarımızda hak ettiği itibarı görmeli. Yanında turşu, pilav ve ayranla muhteşem bir uyum oluşturan bu güzel yemeği sofralarımıza daha sık misafir etmeliyiz. Yeşil soğanlı biçimini Elazığ mutfağında tattım. Kemikli parça etle de pişirilir fakat o zaman yeşil soğanla servis edilmez, yanında kuru soğan yenir. İsmi de değişerek nohut yemeği adını alır. Kemikli et olarak bu yörede çebiç eti kullanılır.

MALZEMELER:

2 su bardağı geceden ıslatılmış nohut ( 12 saat suda bekletilmesi uygundur.)

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası ( Ev tipi.)

1 yemek kaşığı domates salçası

250-300 gr kuşbaşı çebiç eti

birkaç dal ince doğranmış yeşil soğanın yeşil kısımları

yeterince su ve tuz

YAPILIŞI:

Bir tencerede yağ ve yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. Domates salçası ve biber salçası da katılıp kavurma işlemine devam edilir. Salçaların çiğ kokusu çıkınca et, sıcak su, tuz ve suyu süzülüp yıkanmış nohut da eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Etler pişince, servis tabağına alınıp üzeri ince doğranmış yeşil soğan yaprakları ile süslenerek servis edilir.

Yoğurtlu köfte, Bacaklı çorba, Tatar böreği, Broş kurabiye, Yarım kuzu, Mıkaşerli çorba yazarın diğer yazılarındandır.

facebook.com/Benimsayfam2011     twitter.com/benimsayfam2011

 

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 999
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster