- Kategori
- Yemek - Mutfak
Nohutla Ekşiyen Can Erik Turşusu
Erikleri, maydanozları ve nohutları sudan geçirdikten sonra kurulayın...
Sarımsağı soyun...
Sonra bir kavanoza; sarımsak (5 diş), nohut (1 avuç), maydanoz (7 dal) ve 1 kilogram eriği karışık bir şekilde ekleyin...
Ayrı bir kavanozda, 1 litre suya 3 çorba kaşığı tuz ve 1 çay bardağı beyaz şarap sirkesi ekleyin...
Biraz çalkaladıktan sonra karışımı erikli kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatın...
Sıcak olmayan ve ışık almayan bir yerde saklayın...
Erikten eriğe farklılık göstermekle birlikte, turşunuz 10 gün içerisinde hazır olacaktır...
Nohutun eriğe kattığı ekşilik hoşunuza giderse, bir dahaki sefere sayısını da arttırabilirsiniz...
Erikleri kürdan ile servis yapabilirsiniz...
Dil peynirini eriklere sarıp, kürdana geçirebilirsiniz...
Bu şekilde, dişi ağrıyan bir erik görünümü alır ve eğlenerek yiyebilirsiniz.
25.06.2011