Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Nohutlu, köfteli mantı

Nohutlu, köfteli mantı
 

Nohutlu, köfteli mantı


Malzemeler:

Yarım kilo yoğurt

Yarım kilo kıymalı mantı

1 yemek tabağı haşlanmış nohut

1 yemek tabağı fırınlanmış veya kızarmış misket köfte

2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı buğday nişastası veya un

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kekik

6-7 tane kuru domates

Yapılışı:

5 litrelik bir tencerenin 2/3 sine su doldurulur. Su kaynayınca biraz soğuk suyla karıştırıp bulamaç haline getirdiğimiz yoğurdu ve soğuk suda erittiğimiz nişastayı ve tuzu koyarız. İyice karıştırarak pişirir ve tekrar kaynama noktasına gelmesini bekleriz.

Kaynayan yoğurtlu, nişastalı suyun içine mantı, haşlanmış nohut ve fırınlanmış misket köfteleri, kuru domatesleri koyarız.

Tekrar tencerenin içindeki suyu ve malzemeleri kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırırız ve tencerenin altını kısarak, kapağını yarım açık bırakarak içindeki mantılar pişene kadar bekleriz.

Mantılar pişince tüm malzemeleri alt üst ederiz ve ocağın altını kapatırız.

Küçük bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritiriz içine baharatlarıda koyup kısık ateşte yağı biraz daha ısıtırız.  Yağı yanmadan ocaktan indirip yemek tenceresine dökeriz.

Afiyet olsun.

Not: Nohut, mantı, köfte gibi malzemeleri önceden hazırlayıp, ayrı ayrı poşetlerde derin dondurucuya koyup, pişireceğimiz zaman çıkarırsak bu yemeği pişirmek kolay olur. Kalabalık bir misafir gelince ana yemek öncesi sunulabilen, bol enerji veren bir yemek çeşididir.

Köfte tarifini daha önceden yazmış olduğum  http://blog.milliyet.com.tr/firinda-kofte/Blog/?BlogNo=334236 url adresinden

Mantı tarifini ise yine önceden yazmış olduğum   http://blog.milliyet.com.tr/manti/Blog/?BlogNo=313307 url adresinden okuyup hazırlayabilirsiniz.


 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..