- Kategori
- Yemek - Mutfak
Nohutlu Kuskus
Lezzetli bir kuskus yemegi
Kuskusu bir o kadar sevmeme rağmen mutfağımda açıkçası çok kullanmıyorum. Ama lezzeti bir başka bunu kabul etmek gerek. Ümit Ustanın yemek kitabında bu tarife rastlayınca kesinlikle denemem gerektiğini düşündüm... gerçi Ümit usta bir paket kuskus, bir paket margarin demiş ama ben ölçüleri kendi kullandığım kadarıyla vereyim.
malzeme:
500 g kuskus
1 su bardağı nohut
250 g kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kuru soğan
4 su bardağı et suyu veya su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
yapılışı:
Akşamdan ıslatılan nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Kuru soğan ince kıyılır, tereyağında sarartılıp kıyma eklenir, kavrulur.
Haşlanmış nohutlar ve sıcak etsuyu ilave edilip, tencerenin ağzı kapalı olarak ve kuskuslar pişip de suyunu çekinceye kadar pişirilir.
iyice karıştırdıktan sonra, çok kısık ateşte 5 dakika kadar demlendirilip, sıcakken servis edilir.