Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Nokta

Nokta
 

Sorularım var..

Yok, ders kitaplarından falan değil. Hepimizi ilgilendiren hatta toplumun geleceği ile ilgili sorularım var.

Bahçeli'nin önerisiyle raftan indirilip meclise taşınan ve kavgalı gürültülü kabül edilmiş olan anayasa değişikliği referandumu dosyasıyla ilgili sorularım var..

Birinci sorum..

Chp anayasa mahkemesine söz konusu dosyanın iptali için başvuru yapacak mı? Referandum çeşitli gerekçelerle iptal mi edilecek?

İkinci sorum..

Anayasa değişikliği hazır rafa kaldırılmışken bir daha hiç bir şekilde gündeme dahi getirilmemiş olsa mevcut sistem ile ülke yoluna devam edemez mi?

Üçüncü..

Anayasa değişikliği aslında Washington mu istiyor?

Dördüncü sorum..

Kamuoyuna yansıyan haberlere göre Mhp seçmenin yarısına yakını olası referandumda "hayır" oyu kullanacağı şeklinde söyleniyor, yazılıyor çiziliyor. Chp seçmeni de zaten "hayır" oyu kullanacağına göre, Chp ve Mhp'nin bir kısım seçmeni ile birlikte aynı noktada buluşturan neden nedir?, Chp+Mhp birlikteliği 80 milyonu ilgilendiren konuda ne kadar güven verici tutum sergileyebilir? Çatı formülünde gördüklerimizin tekrarını mı görecek bu ülke?

Ben olası referandumda "hayır" oyu kullanacağım ama mevcut siyasal sistem ile ve mevcut siyasi parlamenterler ile tüm vatandaşları ilgilendiren anayasa değişkliği konusunun bu şekilde çözülmesine hem taraftar değilim, hem de demokratik olmadığını düşünüyorum, zira tüm partiler milletvekili adaylarını çarşaf listelerle belirlemektedir.

Nokta.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..