Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '13

 
Kategori
Mizah
 

Noktala-ma!

Noktala-ma!
 

www.lavinyaoz.com


: ) Ne kadar da olumlu grubundan da olsa, resmi yazışmalarda pek kullanmayı tercih etmeyiz. Ortamı yumuşatmak ve ifadeyi samimi kılmak amaçlıdır. Kullanımı biraz dikkat ister, yani :) yaptığını zannedip :9 gafletine düşen örnek birçok kullanıcı vardır(bkz: İpek Özsüslü). Bir noktalama yanlışı da şudur “: ))))))))))))” . Dil bilgimizde böyle bir işaret yoktur, bunun yerine kullanılacak olan “: D” işareti, tebessümün ötesinde bir kahkahayı temsil eder. Sizi bu işarette tatmin etmiyor ise, :) nın yanına “hi hi” ya da “ha ha” ya da “he he “ veya “ehe ehe” ve “kıkır kıkır” pekiştirici ikilemelerinden birini kullanabilirsiniz. Ama sakın ola “ho ho” ikilemesini kullanmayalım çünkü bu noel babaya patentlidir, telif hakkı sıkıntısı doğabilir.

; ) işaretine gelince, aslında bunu gözümüze bir şey kaçtığı zamanlarda kullanırsak sıra dışı bir anlam kazandırırız ama genelde “ok, anlaştık, sen de bendensin” ifadelerinin yerine kullanılır, belki sıfat belki zamir belki de edattır, kim bilir? Ben bilmem beyim bilir.

: P Bu işaret alaycı ve ciddiyetsiz bir ifade taşımasının yanı sıra içimizdeki çocuğun dışavurumudur aslında. Yakın arkadaşlarımız haricinde kullanılmaması dil bilimcilerimizce şiddetle tavsiye edilir. Güzel dilimizden olmayalım durduk yere.

: ( Bu olumsuz ifade ise ki burada şahsi fikrimi belirtmeme müsaade ediniz lütfen; bence saçma! Bir şeye üzüldüğümüz de kullanılan bu işareti kim kullanırsa bir sadist gibi gülmekten alıkoyamıyorum kendimi. Komik değil mi sizce de?

 

:’ ( Bu ağlayan işaret ise ondan da saçma bi kere. Düşünün; bir arkadaşınız size bir yakınını kaybettiğini mesaj atıyor sizin cevabınız:

                                                                     :’ (

Saçma yani!

 
Toplam blog
: 80
: 1765
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

1975 ANKARA DOĞUMLUYUM, 15 YAŞIMDAN BERİ YAZARIM(yazmak fiilinin geniş zamanlı kullanımıyla) evli..