Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '10

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Norbekov Gelişim Sistemi

Norbekov Gelişim Sistemi
 

Norbekov Sistemi


İNSAN ENSTİTÜSÜ

M.S. Norbekov’un rehberliği altında Moskova’da 1998 yılında kurulmuştur.

Enstitünün Hedefi - insanların doğa tarafından temeli atılmış olan potansiyelini açmaya ve gerçekleştirmeye, gerek sağlığının, gerek karakterinin, gerek içgüdünün geliştirilmesine, gerekse insan hayatının yaratıcılığına yardımcı olmaktır.

Sistemin temelinde “Akıl Hoca”larından öğrencilerine asırlar boyu aktarılmakta olan eski kadim Doğu bilimleri, Abu Ali İbni Sina ve çağdaş tıp araştırmaları yatmaktadır. Seminerlerin temelini bunların en basit ve en verimli yöntemleri oluşturmaktadır.

Kendi sağlığına ve kendi hayatına dair insanın aktif pozisyonu; Enstitüde en başlıca öğrenilecek konulardır.

Norbekov Sistemi’nde uygulanan egzersizler:

Sağlığa yeniden kavuşmayı
İçgüdüyü geliştirmeyi
Geleceğe ilişkin öngörü yeteneğini geliştirmeyi
Hayatın akışını planlamayı ve etkilemeyi sağlıyor.

İnsan Enstitüsü’nde rehabilitasyon programı çerçevesinde engelliler ve afet bölgelerinde bulunmuş olan insanlar için aktif iyileştirmeyi sağlayan seminerleri veriliyor.

Enstitünün çoğu katılımcıları kendi işlerini kurmayı başarıyorlar. Bugünlerde seminerlere katılan 434 dinleyici Rusya Federasyonu’nun en iyi işadamları arasındadır.

Rusya iş dünyasının elit iş adamları tarafından Global MSN Club kulübü kurulmuştur.
Kendini yenilemek ve diğer telif metotlar olmak üzere toplam yirmi bir meslek konusunda uzmanlar hazırlamak, İnsan Enstitüsü’nün görevlilerinin esas vazifelerinden biridir. Bu maksatla en yakın zamanda yüksek okul açmayı planlamaktadır.

İnsan Enstitüsü, dinamik bir şekilde gelişmekte olan bir kurumdur. Beş yıl içerisinde dünyanın 28 ülkesinde temsilcilikler açılmıştır: Rusya’da, BDT ve Baltık ülkelerinde, ABD, Almanya, İngiltere, İsrail, Kanada, Bulgaristan’da. Şimdi ise dünyanın üç yüzden fazla şehrinde Ord.Prof. Norbekov’un Sistemi ile ilgili seminerler düzenleniyor ve bu seminerlerde 600’den fazla öğretmen görev yapmaktadır.


Norbekov Sistemi’nin Eşsizliği

M.S.Norbekov’un yarattığı sistem, insan doğası üzerine yapılan eski araştırmaların yanı sıra insan organizmasının imkanları hakkında bilinen çağdaş fikirleri de kapsıyor. Patentli olan bu sistem aşağıdakileri içeriyor:

Biyoloji alanında ilmi bir keşif
Hızlı öğrenme tekniği
Tıbbi işlemeler
İyileştirme seminerlerinde kullanılan 10 yöntem.

Bu sistemde ekstrasens ya da hipnozla etkileme gibi hiçbir şey yok, sistem herhangi bir süper ilaç ya da deva, derman sunmuyor. Sadece insanı ölüm ve hayat çizgisine getiren hastalıkla başa çıkabilmesi için hangi yoldan gitmesi gerektiğini gösteriyor.

Biyoloji Alanında Bilimsel Bir Keşif

Ord.Prof. Norbekov’un iyileştirme sisteminde çağdaş tıp, bir taraftan eskiçağ kaynaklarından faydalanırken diğer taraftan ise kuvvetli ve yaratıcı bir tamamlayıcı gelişim kazanıyor.

M.S. Norbekov Eski Doğu hekimlerinin tecrübelerini denetlemek için çağdaş tıbbın teknik donanımını tam tamına kullanmıştır. Sağlıklı olma ve gençleşme problemini, o hücrenin hayati etkinliğini esas alarak incelemiş. Onun araştırmalarının sonuçları ‘Eritrosit ve kloroplast biyolojik sistemlerin diyafram bağlanışlı asetilkolinesteraz katalitik aktivitesinin dış ve iç çevre ile adaptasyonunun değişme yasallığı’ adlı eserinde biyolojik kavramlar muntazam bir dille anlatılmış ve tespit edilmiştır. Bu esere biyoloji alanında, ilmi bir keşif statüsü verilmiştir.

Sade bir dille söyleyecek olursak, keşfin özeti şöyledir: kanımızda bir unsur bulunmuştur o da sağlığımızın durumuna dair biyolojik bilgiyi taşıma özelliğine sahiptir. Beynin belirli bir kısmından gelen bu bilgi, asetikolinesterazın kanın eritrositlerine molekülleri ile bağlanmış olan fermenti yardımıyla kan akımı içinde bütün organizmaya yayılmıştır. Bedenin hücreleri için bu yolla gelen bilgi, onların hayat aktivitesini değiştirmek için kendi başına bir emirdir.

Demek ki hücrenin sağlamlaşma ve gençleşme sürecini başlatmak için gereken bilgiyi vermek gerekir belli bir kalite ve gerginliğe sahip olumlu sinirsel bir içtepi yaratmak lazımdır ki o da organizmada ona uygun bir biyokimyasal değişiklikler yaratsın. Kan dolaşımının bir döngü(devre) içerisinde beynin olumlu bir içtepisinin olduğuna dair bilgiyi tespit etmeye ve kan hücrelerine aktarmaya başlıyor, kan ise bu bilgiyi bedenin bütün hücrelerine, bütün biyolojik sistemimize dağıtmaya ve aktarmaya başlıyor.

Hızlı Öğrenme Tekniği

‘Lütfen, ne kadar zaman içinde bir yabancı dili öğrenebileceğinizi söyler misiniz? Bir sene mi? İki mi? Belki daha fazla. İçinizdeki gizli dahiyane yetenekleriniz sayesinde bir ay içinde penguenlerin dilini bile öğrenebilirsiniz! Bu yetenekleri nasıl keşfedeceksiniz ve nasıl harekete geçireceksiniz? İşte konunun özü de burada ’ diyor Norbekov.
Norbekov Sistemi ile kendi kendini İyileştirmede, Hızlı Öğrenme Tekniğinin Rolü

Hızlı öğrenme tekniği bu çok özel bir etkileme metodudur. Bu yöntem, katılımcının yeni bilgi algılama yeteneğini olabildiğince aktif hale getiriyor ve duyularının parlaklığını ve keskinliğini çok daha önemli ölçüde yükseltiyor.

İyileştirme egzersizlerinin özel bir şekilde verilmesi, katılımcıda seri bir şekilde yoğun bir duygu ve entelektüel aktivite oluşumunu sağlıyor. Bu durum belli bir zaman kesiti içerisinde insandaki iyileşmeye yönelik olan bilinçsiz direnmeyi bloke ediyor.

Belli bir tekrarlama frekansında ve çeşitli şekillerde verilmiş olan bu etkileme, psişik süreçlerin tam anlamıyla bir yoğunluk katalizörüne dönüşüyor, katılımcının duyarlılık seviyesini yükseltiyor, onun direnme tavrını nötralize ediyor ve yenilenme yeteneğini etkinleştiriyor. Böylece bilinçsiz seviyede saplanıp kalınan ‘psişik programlama’ sağlık problemi olan kişiyi bir psikofizyoloji duruma getiren düşünme stereotipleri sarsılıyor.

Sistemin Altyapısı

Sistem, Ord.Prof. Norbekov’un birkaç tıbbi işlemlerini içeriyor. İşte keşif olarak patent almış olanlarından bazıları:

İnsan Organizmasının Fonksiyonlarını Geliştirme Yöntemi

Yöntem, uyanık ve kendi kendine dalış durumunda, bireyin kendi kendini ve karşı tarafı telkini ve bunun yanında fiziki egzersizler kompleksini ve biyolojik aktif noktaları etkilemeyi içeriyor. Bu yöntem Doğu’nun geleneksel iyileştirme uygulamalarına dayanarak hazırlanmıştır.

Refleks Yöntemi

Keşfin aslı, insanın zihni olarak kendi kendini regüle etme yöntemiyle reflekse duyarlı bölgeleri ve klasik akupunktur meridyenlerin biyolojik aktif noktalarını etkileyerek, belirlenen bölgede sırayla sıcak ve soğuk duyuları hissetmesini sağlamak ve ulaşılan organ ve organlara bağlı olan reflekse duyarlı bölge ve kanalları etkilemektir.

Kadın Hastalıkları ve Tümörlerin (Kronik İltihaplanma) Yoketme Yöntemi

‘Bu keşfin hedefi, cinsel sistemin optimal işlevinin yenilenmesidir. Bu yöntemi kullanabilmek için pratik olarak herhangi bir ilaç ya da özel bir şart gerekmemektedir, uzman tavsiyesi ile ve kadının kendi isteğine göre ömür boyu uygulanabilir.’

Norbekov Seminerlerinde Uygulanan 10 Yol

Norbekov sisteminin seminerlerinde uygulanan ve yukarıda sözü edilen işlemler 10 bağımsız uygulamadan oluşturmaktadır.

Omurga ve eklem jimnastiği
Kas jimnastiği.
Damar jimnastiği
İrade jimnastiği
Hormonal denge jimnastiği
Cildinizdeki pürüzleri giderin egzersizi
Yüzünüz ve fiziksel görünüşünüz güzelleşsin egzersizi
Hayal gücü jimnastiği
Duygu jimnastiği
Görün, işitin ve koklayın egzersizi


Bu metotların her biri ayrı ayrı olarak hastalıktan kurtulabilme ve ‘devasız’ olarak bilinen kronik bir hastalıkla başa çıkabilme kabiliyetine sahiptir. Sistem, öğrenildiği zaman genellikle başarısızlıktan on misli korunmayı sağlıyor.

Sırayla her metodun uygulanması, fiziki olarak kendini yenileme ve düzeltme yolunda sırası gelen aşamayı işaret ediyor, diğer taraftan da kaçınılmaz bir şekilde insanın kendini değerlendirmesini sağlıyor, onun olumlu duygularını genişletiyor, gelişmesine yönelik ek bir etken oluşturuyor. Deneyimler şunu gösteriyor ki bu sistemin metotlarını benimseyen ve egzersiz yapan insanlar, sadece kalıcı bir sonuç elde etmekle kalmıyor, dahası ömür boyu kendi kendilerine kullanılabilecekleri bir araç edinmiş oluyor.

 
Toplam blog
: 11
: 2318
Kayıt tarihi
: 28.03.08
 
 

Kişisel Gelişim, alternatif gelişim çalışmaları konusunda organizasyonlar, eğitimler, seminerler,..