Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Normalde hayat bizi bekler; geç ve erken kavramları bizim icadımız

Normalde hayat bizi bekler; geç ve erken kavramları bizim icadımız
 

Hayatımızı zorlaştırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bir Vergi dairesini düşünelim. Memurlar istedikleri saatte gelsin ama çalıştıkları kadar para alsın. Mükellefler de istedikleri saatte gelsinler. Ama memurların istedikleri saatte geldiklerini, sabahın köründe gelirlerse belki hizmet alamayacaklarını bilsinler. Memurlar niye istedikleri saatte gelsinler; çünkü keyiflerini yapacaklar, canları öyle istiyor. Mükelleflerin keyfi yok mu? “Ama başka işleri olabilir” İnsan insanın kölesi değildir.

Hey beee canına kurban Korkut, sen bir dahisin! Bazıları kıskanıyor “Kendini öne çıkarıp gülünç duruma düşüyorsun” diyorlar. Çünkü o bazılarının hiç böyle düşünceleri yok. Bu bazıları köle ruhlu, yukarıda yazdıklarımızı anlamazlar. Sen düşün, heykelini dikeyim; fikrin yok zikrin yok, Korkut palavracı diyorsun.

Ne palavracısı ya! Yeryüzünde şu savunduğumuz anlayış hiç yok biliyor musunuz? Tuvalete bile koşarak gidiyorsun. Çünkü köle ruhlusun. Sen hiçbir yere/hiçbir şeye yetişmek zorunda değilsin. Sen işe koşmayacaksın, iş seni bekleyecek. Bu işin saati maati yok, ne zaman canın isterse o zaman başlayacaksın, kendi işin gibi. Sit...sin gitsin kapitalistin malı yetişecek diye kı...mı yırtamam!

Yeryüzünde yok böyle bir düzen, onun için kompleksten vazgeçin ve Korkut’u parlatın!

Ne kadar saçma sapan bir düzen ya; tren kalkıyor koş, anam hasta koş, babam usta koş. Erken ya da geç ne demek ya! Ben bir yere yetişmek zorunda değilim. Dünyayı ve hayatı sizin keyfinize göre dizayn edeceğiz. İşe kendi bürona gider gibi gideceksin. Her şey yetişecek, hiçbir yere geç kalmayacaksın. Şu anda dünyadaki medeniyetin adı medeniyet, bizde gerçekten medeni olacak. İliklerimize kadar bunu hissedeceğiz. Söyledik siyasi bir düzen peşinde değiliz, dünyayı yeniden kuracağız.

Böyle bir yerlere yetişmemiz gerekiyorsa biz hiçbir yere yetişemeyiz ki. Dünyayı tersine çevireceğim ve yeryüzündeki bu düzeni değiştireceğim. Tren otobüs orada dursun. Doldukça hareket etsin. “Amcam bekliyor” Amcan beklemesin! Sahi amcan niye bekliyor? Trenin/otobüsün kalkması ile ilgili değil amcanın beklemesi ile ilgili sorunlar var. İşte biz bunu çözeceğiz. Amca niye bekler. Sana ihtiyacı vardır. Sana ihtiyacı olmayacak. Özlemiştir. Özletmeyeceksin (beş senede bir gidersen özler tabi) Düzenimizde herkes istediğini istediği zaman görebilecek; bekleme, özleme olmayacak.

Zamanında diye bir şey yok, zaman benim; canım ne zaman isterse…

Kerim Korkut'u anladığın gün hayatın değişecek.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..