Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Norveç Balığı...

Norveç Balığı...
 

Balık sever misiniz..? 

Balığın etlere nazaran bir çok üstünlükleri vardır. Protein açısından oldukça zengindir mesela. Fosfor ve İyot kaynağıdır da aynı zamanda. Ayrıca A, D ve K vitaminleri bulunur balıkta. Kandaki kolesterin seviyesini düşürür, bu sebeple damar sertliği olanlara da faydalıdır. Balığın faydaları say say bitmez yani. 

Et karşısında bunca üstünlüğe sahip balığı seviyorsanız ne mutlu sizlere… 

Ne mutlu sizlere diyorum. Çünkü bu kadar artısının, bu kadar faydasının yanında, doğanın bizlere cömertçe bahşettiği bu kıymetli hazinenin değerini bilenlere bir müjde de bizden geliyor. İthal Norveç balığı da Türkiye’de artık… 

Nitekim büyük televizyon kanallarımızdan birisi, bu müjdeyi coşkuyla ana haber bültenine kadar taşıdı. Uzun zamandır müptelası olduğumuz ‘Yemekteyiz’ programına nazire yaparcasına hazırlanmış bir ana haber bülteni izledik. ‘İthal Norveç balığı’nın hazırlanışını uzun uzadıya anlatarak, balıkseverlerimizle tanışmayı bekleyen Norveç’li balıkların reklamını yapmayı da ihmal etmedi söz konusu televizyon kanalı. 

Ancak pişirilen balığa sevgimizin de katılmasıyla ilgili bir vurgu vardı ki; yalnız damaklarımızda değil, kalbimizde de yumuşak bir tat bıraktı. Üzerine sevginin de eklendiği bu eşsiz lezzetin porsiyonu, 80 lira civarında bir fiyatla ulaşıyormuş tüketiciye. Evet, bu rakamın biraz yüksek olduğu söylenebilir. Ama kalitenin de bir bedeli olacak; öyle değil mi..? 

Üç yanı denizlerle çevrili bu ülkenin yanaştığı son liman ne yazık ki Norveç kıyıları. Ancak bu uzun yolu kat etmelerinin ödülünü alıyor Norveç’li balıklar. Ballandıra ballandıra reklamları yapılıyor ana haber bülteninde… 

Bir zamanlar “denizden babam çıksa yerim” diyenlerin, ‘baba’ sözünden kasıtları bu olmasa gerek… 

 
Toplam blog
: 16
: 740
Kayıt tarihi
: 01.12.10
 
 

21/12/1966 doğumluyum Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksek Okulu İşletme mezunuyum. Muhaseb..