Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Norveç Fatih'leri

Norveç Fatih'leri
 

Sisli bir Oslo gecesinde Ullevaal Stadının yeşil çimlerini 11 tane Türk genci tertemiz yüzleri, pırıl pırıl ışıldayan gözleri ve kalpleri kadar parlak formalarıyla sahayı aydınlatıyorlar. Çok uzaklarda olan bizler, kalplerimiz hep bir olmuş, dudaklarımızdaki kıpırtılarla onların yanındaydık sanki. TV ekranına yapışmış gibi maça konsantre olmuş, soluksuz izliyorduk. Tekniği ve fizik gücü üstün bir takım bekliyorduk karşımızda. Dakikalar ilerleyince bizden fazlaca üstün olmayan, saha ve seyirci avantajını kullanmak istiyen bir takım vardı karşımızda. Takımımız ise diri, atak, ne yaptığını bilen ve takım oyununu her hattıyla her futbolcusuyla gösteren bir tempodaydı. İlk dakikalarda olan sakatlık bile moralimizi bozmadı. Takıma alınan yeni oyuncular eskilerle uyum içindeydiler.

11. dakikada şanslarıyla golü bulan Norveç'liler, birkaç dakika bocalayan ve tekrar güzel futbolunu oynayan Türkiye karşısında fazla bir şey yapamamanın hırsı içindeyken Emre'nin müthiş füzesiyle tanıştıklarında dakikalar 31'i gösteriyordu. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 bitti.

İkinci yarıda beraberliğe oynayan Norveç, maçı kazanmak isteyen 11 Türk Aslanı vardı. Hele 55 ve 60.ncı dakikalarda oynadığımız futbol parmak ısırtan cinstendi. Nitekim galibiyet golümüz de 60.ncı dakikada geldi. Nihat'ın füzesi Norveç kalesini geçerken, Türkiye oynayacağı son doksan dakikayı düşünüyordu.

Bütün futbolcularımız üstün performanslarıyla göz doldurdular ve muhteşem oynadılar. Teknik kadromuzun oyuna müdahelesi zamanında ve akıllıca yapıldı. Hepsini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

İnandılar ve kazandılar, biz zaten onlara inanıyor ve güveniyorduk.

Bir kez daha haykıralım: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

 
Toplam blog
: 34
: 2013
Kayıt tarihi
: 25.08.06
 
 

1953 Manisa Alaşehir doğumluyum.  Lise mezunu, evli, üniversite mezunu bir çocuk babasıyım. 197..