Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '18

 
Kategori
Felsefe
 

Norveç Somunu!

Norveç, topu topuna belki dört veya beş milyon insanın yaşadığı soğuk mu soğuk bir ülke. İsveç’le illaki farklılıkları olmalı yoksa oraya niye Norveç desinler.

Şahsen sizi bilmem ama nedense bizim ülkemizle ilgili alınan hemen her kararda gizli veya açık şekilde Norveç’in adının geçmesi nedense ilginç gelmiştir.

Norveçli balıkçıların kullandığı el kremleri ünlü malum, bizde de reklamları sıkça yapılıyor, ha unutmadan Norveç’ten kiralanan petrol arama platformlarımız var. Tabi insan düşünmeden edemiyor, bilindiği üzere Norveç bir Hollanda gibi bir Sanayi Devrimi Hamlesi geçmişi yok. Aynı zamanda bu ülke diğer ülkeler gibi Güney Amerika, Afrika veya Hindistan’a sömürgeleştirme hareketine de katılmışlıkları yok. Yıl 365 gün, çoğunda karanlık ve yaşam için iklimi pek de uygun değil.

Eee yani bu ülkeyi bu kadar önemli yapan nedir? Nedir ki hakkımızda bir karar alınacağı zaman gizli ve açık illa da Oslo seçiliyor.

Ha bu arada dünya tohumculuğu için bir dünya tohum bankası oluşturulduğu, dünyada hemen her tohumdan dünyanın en büyük tohum deposunun da Norveç’te olduğunu söylüyorlar.

Sahi Norveç neden çok önemli olabilir. Norveç Somonu bu zenginliği bu ülkeye vermiş olamaz herhalde değil mi?

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..