Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Sinema
 

Notebook

Notebook
 

Oyuncular: 

Ryan Gosling, James Garner, Rachel McAdams, Gena Rowlands 

Alzhimer hastası Allie bir hastanede yatmaktadır ve geçmişini unutmuştur. Eşi Noah'la arasında büyük bir aşk vardır; çocuktan beri devam eden. Unutkanlığı başlamadan önce bir anı defteri yazmış bunu hastalığın ilerlediği zamanlarda eşinin kendisine okumasını istemiştiir. Noah'ra birçok defa kalp krizi geçirmiş sık sık hastaneye uğrayan biridir. Bu vesile ile Allie'nin kendisine okumasını istediği defteri ona okumaya başlamıştır. Doktorların Allie'nin geçmişi hatırlayamayacağını söylemesine rağmen muzice gerçekleşiyor: 

Allie ve Noah delicesine birlerine aşık ve bu onların ilk aşkları. Sık sık kavga etselerde birbirlerini bırakmıyorlar. Noah bir akşam Allie'yi nehir kenarında bir eski yapıya götürüyor. O evi ileride nasıl yapacağını hayal ediyor tabii içinde Allie de olmak koşuluyla. O gece evine gelmeyen Allie'yi ailesi merak edip polise haber veriyor. Bunun üzerine ikisi Allie'nin evine gidiyor. O gece yaptıkları en büyük kavgayı yapıyorlar. Noah asker olarak 7 yıllığına şehirden uzaklaşıyor. Sonrasında babasının da desteğiyle nehir kenarında Allie ile düşündüğü o mavi panjurlu evi yapmaya başlıyor. Allie ise bu sıralarda nişanlanıyor. Gelinlik provası yaparken, Noah'ı ve ikisinin yapmayı düşündüğü evin resmini gazete de görüp tekrar anılarına ve sönmediği aşkına geri dönüyor. 

Noah ile Allie bize aşkın hiç bitmediğini hayallerin tükenmediğini anlatıyor bu filmde. Ve aşkın hiçbir zaman geçici olmadığını gösteriyor. 

 
Toplam blog
: 121
: 483
Kayıt tarihi
: 21.04.09
 
 

Güneş ilk aydınlığını vurduğu an yeryüzüne. Işıltı içine girer hayat. Ve bu ışıltının peşinden koşma..