Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '07

 
Kategori
Sinema
 

Notting Hill

Notting Hill
 

İşte size ''Türk Filmi'' tadında bir yapıt.

Fakir delikanlı ve zengin kız'ın İngiltere'de geçen öyküsü.

Defalarca izlediğim ve her defasında içimi ısıtan güzel bir film.

Julia Roberts ve Hugh Grant oynuyor başrollerde. Diğer oyuncuların(çoğu oldukça başarılı komedi oyuncularıdır) performansları da bu iki oyuncu kadar iyi.
Konusundan biraz bahsetmek gerekirse:

Bir film yıldızı olan Anna Scott bir gün Notting Hill'de seyahat kitapları satan William Thacker'ın(Hugh Grant) dükkanına gelir.

Burada bizim dikkatimizi çekecek bir husus daha var. Dükkanda almak istediği kitap Türkiye ile ilgilidir. Aralarında geçen konuşmalardan kitapların kebap ve kebap hikayeleri ile ilgili olduğunu anlıyoruz. Öyleki Türkiye'nin sadece kebap ile tanınması ; oradaki birkaç kitapta sadece bunların anlatılması bizim için biraz üzücü. Ayrıca oldukça kalın bir kitabın kebap hikayeleri ile doldurulmuş olmasını pek de anlamadım.

Bir sonraki sahnede, yolda çarpışan bu ikili temzilenmek üzere William'ın Anna yı evine davet etmesiyle iyice yakınlaşır. Duygusal bir öpücük bir aşkın başlangıcı olur. Hayat tarzlarının farklılığı komik bir dille anlatılır Anna ve William'ın. Sonradan filmle ilgili okuduğum yazılara göre William'ın Anna'yı arkadaşları ile tanıştırma sahnesi daha önce; gerçek hayatta Julia Roberts'in bir arkadaş ortamında sıradan insanlara tanıştırılmasının gizli kameraya alınmış görüntülerinin canlandırılması ile çekilmiştir. Bu gibi detaylar filmin beğenilmesinin ne kadar haklı olduğunu kanıtlar.
Film beklenen şekilde mutlu sonla ve aynı doğal güzellikle sonlanır

Bir pazar öğleden sonrası için ailecek izlenebilecek hoş bir film.iyi seyirler.

 
Toplam blog
: 9
: 1300
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

1988 doğumluyum. ODTU endüstri ürünleri tasarımı birinci sınıf öğrencisiyim. Farklı fikirler görmek ..