Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '10

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

NTV / Yeşil Ekran / Neler Oluyor

NTV / Yeşil Ekran / Neler Oluyor
 

o garabet yüzenkonduda, yaptığım sanat eseri sergilenir mi? ne dersiniz?



Yapma şimdi! zenginin malı züğürdün çenesini yorar, demeyin. Zenginin parası yaşlı dünyamızın cennet köşelerinin içine s*çıyorsa, çenemi değilse de, klavyemin tuşlarını yorar.


Kahraman zengin Kahraman Sadıkoğlu bugünkü konumuz. Malum kendisin 800 metrekarelik bi yüzer kondusu var. Ama ne kondu ya! Keşke bütün kondular böyle olsa. Girdiği koya kendi kondusundan başka hiç bi yatın, tur teknesinin, balıkçının girmesine engel olan bi yüzenkondu. Aylarca koyları işgal eden adam! Koyların içine eden yüzerkondu!


Geçen akşam “alo bay yeşil Celal Pir’in” programında bu yüzenkondu tanıtıldı. İçinde yok yok. Yüzme havuzu, bilardo masası, sauna, ıvırtıvır akla gelebilecek bütün lüksler bi arada. Bi de adam bütün evraklarını çıkarmış, her şey yasalara uygun diyor! Yasalar kime işliyor çok merak ediyorum.

Neyse konu bu değil. Şaşırdığım ve yadırgadığım, yüzenkondunun "yeşil ekranda" reklamının yapılmasıydı. Zira yüzenkondu satılığa çıkarılmış.
Tv kanalı, üstelik yeşil kanal- bi nevi emlakçı- gibi adamı reklamını yaptı.Hani bi insanı yerermiş gibi, yaparken översiniz ya, bu program da öyle bişeydi.

Yüzenkondunun sahibi diyor ki; “artık bütün zenginler, bu tip yüzenkondular yaptırıyor," bi takım moda devleri, dünyaca ünlü bi kargo şirketinin sahiplerinin de bu tip yatları varmış.

Amannn ne cahil şeyiz biz öyle. Çağa ayak uyduramıyoruz. Çevre çevre diye ötüp, adamın keyfini kaçırmışız.
Oysa her şey usülüne uygun.

Usülüne uygun demişken 800 metrekarelik konduya gemi sertifikası alabilmek için sergiler düzenlenecekmiş.
Onun için de Mustafa Koç’un bilmem nerede çektiği fotoğraflar varmış. Onları sergileyeceklermiş.
Böylelikle kondu statüsünden sıyrılıp, sergi gemisi statüsünü alacakmış. Ahh ne güzel, sanatı seven ve destekleyenleri her zaman sevmişimdir.

Ablam da yıllardan beri resim yapıyor. Henüz sergi açmadı. Sadece nette sanat sitelerinde resimlerini sergiliyor. İzmir’de sergi açmamasının bi çok nedeni var.İzmir’de sanat olaylarının kısıtlı olması, açtığında sergiyi izleyecek kişilerin dahi kısıtlı olması v.s.
Bu onun resimlerinin kötü olduğundan değil. Geçenlerde ünlü bi koleksiyoncuya resimlerini öylesine gönderdi ve unuttu.

Beklemediğimiz bi anda adam aradı. Resimlerini çok beğendiğini fakat sanat olaylarında başka şeylerin döndüğünü bizim de bildiğimiz şeyleri tekrarlamış.

Madem bu kondu sergi gemisi statüsünü aldı, acaba diyor, ben resimlerimi sergilemek için başvursam kabul eder mi?:)
Bu sorunun cevabını ve onun yanıtını da aslında kendisi de biliyor. Bu dünyanın düzeniyle alay ederek kendisini rahatlatıyor.
Düzen böyle.
Ya destekleyen birileri olacak, ya da zengin olacaksın!
Zengin = Güç.

Sanatta da birilerinin seni destekleyince ancak, yapıtların değerleniyor.
Herhangi bi yarışmada jüride kim varmış? Yakın mısın jüriye? Yakınsın! Tamam kazandın o zaman,sanatçı!
Sen de güçlü adam, bu dünyanın içine de s*çsan, kitabını uydurursun.

 
Toplam blog
: 246
: 1012
Kayıt tarihi
: 15.02.08
 
 

..