Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

NTV Spor'da Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu...

NTV Spor'da Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu...
 

Aziz Yıldırım Yüksek Divan Kurulunda yaptığı konuşmadan ve açıklamalardan sonra nihayet konuşmaya karar verip, NTV Spor Kanalında, Fuat Akdağ, Gültekin Onay ve Rıdvan Dilmen’in sorularını yanıtladı.

Aslında soru sormaya bile gerek duymadan 4 saat her şeyi konuştu.

Aziz Yıldırım’ın en önemli açıklaması, Alex’in heykeli ile ilgili açıklamaydı.

Aziz Yıldırım iktidarı kızdıracak heykel tartışmasında “Ben sadece Atatürk’ün heykelinin dikilmesine önayak olur, o açılışa katılırım” diyerek, ülkeyi kurtarıp kuranlara özel sempatisinin olduğunu açıkça vurguladı.

 Fenerbahçe’nin mücadeleden yılmayacağını, Kurtuluş Savaşı sırasında da mücadele ettiğini hatırlatıp, bir yerlere ince mesaj gönderdi.

Aziz yıldırım’ın açıklamalarından herkes nasibini aldı. Özellikle operasyonu yapan polis ve savcının nasıl ön yargılı yaklaştığını açıkladı.

Sonrasında Alex’in iyi bir sporcu olduğunu, ancak efsane olmadığını söyleyerek futbolcularına mesaj vermeyi unutmadı.

Fenerbahçe ve kendilerine yapılan operasyonun aslında şike operasyonu olmadığını,  özellikle vurguladı. Savcı ile aralarında geçen bir konuşmayı anlattı. Bu konuşmaya avukatlarının şahit olduğunu söyledi.

Şike konusunda yaptığı konuşmalarda ilgi çeken bir detay gözlerden kaçmadı oda şuydu: ‘Fenerbahçe ve biz şike yapmışsak, Türkiye’de her futbol kulübü şike yapmıştır’ dedi.

Şike davası sırasında yaşananlara da değindi. Şike davası sırasında; mahkeme heyetinin hiçbir savunmalarını dikkate almadığını ve taleplerini karşılamadığını, suçsuzluklarını ispatlamak için birçok kişinin dinlenmesi gerektiği yönündeki taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi.

Amatör spor dallarına yaptıkları yatırımları anlattı ve 13 yılda amatör sporlara yaptıkları yatırımın 250 milyon Dolar olduğunu, bunun 150 milyon dolarını karşıladıklarını, açıklarının 100 milyon dolar olduğunu söyledi.

Kulüplere gelir kazandırmak için birçok proje geliştirebileceklerinin altını çizerken, havuz, iddia ve diğer tür gelir kalemlerinin artmayıp yerinde saydığını söyledi.

İddia ile ilgili verdiği bir istatistikî bilgi ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Aziz Yıldırım’ın iddia ile ilgili verdiği istatistikî bilgi şöyle; Türkiye’de oynanan iddianın yüzde 93’ü yurt dışı maçlarla ilgili, yüzde 7’lik kesim ise Türkiye takımları ile ilgili. Bu yüzde 7’lik oyunun yüzde 1.9’u Fenerbahçe ile ilgili, diğerleri 0.9 ve aşağı doğru sıralanıyor dedi. Bu istatistikî bilgilerden sonra, her kulübün aynı parayı aldığını, bunun haksızlık olduğunu söyledi.

Son olarak; Fenerbahçe için iki tane önemli projeden bahsetti. Birisinin üye kayıt işlemi ile ilgili olduğunu, diğer projenin ise kısa zaman sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Netice itibarıyla arkasından konuşanların twitter üzerinden soru sormaya bile cesaret edemediği bir program izledik.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..