Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

15 Mart '11

 
Kategori
İnançlar
 

Nudizm hakkında yanlış bilinenler

Nudizm hakkında yanlış bilinenler
 

Nudizm sadece çıplakların oluşturduğu bir grup mudur? Çıplaklık onlar için ne ifade ediyor? Nudistler toplantılarında cinsel ilişkiye mi giriyorlar, yoksa onlar aseksüel mi?!! Listemizde nudizm hakkında yanlış bilinen şeyleri açıklığa kavuşturuyoruz! 

10- Cinsel İlişki 

 

Yanlış Düşünce: Nudist organizasyonları ve otelleri mutlaka cinsel ilişki içerir. 

Bu Nudizm hakkında bilinen en büyük yanlış. Sanılıyor ki nudist toplantılarında, nudistler sürekli olarak cinsel ilişkiye giriyorlar. Aksine Nudist toplantı ve organizasyonlarında cinsel ilişki, teşhircilik ve röntgencilik kesinlikle yasaktır ve hiç hoş karşılanmaz. Bunu yapan nudist üyeler, bu toplantılara bir daha katılma haklarını kaybederler. Yani sanılanın aksine Nudist toplantılarda cinsel ilişkiye girilmez . Nudist toplatılarda, diğer normal toplantılar gibi geçer. Tabiki tek fark üyelerin hepsinin çıplak olmasıdır.
 

9- Tahrik Edici 

 

Yanlış Düşünce: Nudizm cinsel olarak tahrik edicidir 

Nudizm felsefesine girmek isteyen birçok erkek, cinsel yönden tahrik olacağını düşündüğü için başta bazı şüphe ve korkular duyar. Oysaki Nudist çevreler, erkeklerin çıplaklıktan tahrik olmasının asla gerçekleşmediğini söylüyorlar. Nudist organizasyonlarına katılan insanlara o kadar çok aktivite ve sorumluluk yüklenir ki burada tahrik olma fikri insanların akıllarına bile çok zor gelir. Hatta çoğu nudist , çoğunlukla kendisinin ve çevresindeki diğer insanların çıplak olduğunu unutabilir. Hatta Nudistlerin savunduğuna göre, tamamen çıplak olan insanlar tahrik edici değillerdir ki bence de bu doğru bir tespittir. Plajlarda gördüğümüz bikinili kızların, çıplak olan kadınlara kıyasla daha tahrik edici olduğunu söylüyorlar. 

 

 

8- Çekici Vücutlar 

 

Yanlış Düşünce: Nudistlerin çekici ve güzel vücutları vardır 

Nudistlerin çekici vücutlara sahip olduğu düşüncesi tamamen yanlış bir düşünce. Nudistlerde de her renk, beden ve vücut şekline sahip insanlar yer alıyor. Yaşınız, bedeniniz nasıl olursa olsun , Nudizm sizi kucaklamaya hazır bekliyor. Bu gruba katılan insanlar asla diğerlerinin vücutları hakkında kötü yorum ya da şaka yapma hakkına sahip değiller. Yani Nudizm bir güzellik yarışması değil! 

7- Sadece Yetişkinler Girebilir 

 

Yanlış Düşünce: Nudizm sadece yetişkinler içindir 

Nudizm, çocuklara açık bir gruptur hatta ebeveynleri çocuklarını getirmeleri için teşvik eder. Hatta çocuklar en hevesli nudistlerdir. Çünkü daha bedenleri hakkında bir utanma duygusuna sahip değillerdir. Bir çok Nudist merkezinde çocukların oyalanmaları için oyun alanları bulunur. Ancak tabiki çocuklar aile gözetimi altında Nudist organizasyonlara katılabilirler. 

6- Kıyafetsizlik 

 

Yanlış Düşünce: Bir Nudist herzaman çıplaktır 

Bu aslında içinde biraz gerçeklik barındıran tek madde. Evet Nudistler çoğunlukla çıplaktır ama kış mevsimi geldiğinde ve havalar soğuduğunda giyinmeye başlarlar. Zaten kış aylarında Nudist otelleri kapalıdır. Yazın ise daha tuvalet alışkanlığı edinmemiş çocuklar çıplak olarak havuza ve denize giremezler. Yani nudist bir otele gelen herkes üstündeki kıyafetlerden acil olarak kurtulmalıdır.



 

 

5- Cinsi Sapık 

 

Yanlış Düşünce: Nudistler cinsi sapıktırlar 

Nudistler hakkında bilinen yanlış bir düşünce daha. 7.sırada da açıkladığım gibi Nudistler yaş, ırk, vücut şekli ne olursa olsun herkese kapılarını sonuna kadar açarlar. Çocukların da, yetişkinler gibi söz hakları vardır. Arkadaş canlısıdırlar ama sapık asla değillerdir. Hatta pornografiyi ve ahlaksızlığı asla kabul etmezler.


4- Aseksüellik 

 

Yanlış Düşünce: Nudistler Aseksüeldirler 

Bazı insanlar, Nudistlerin aseksüel olduğunu ve insan vücudunu inkar ettiğini bu yüzden çıplak dolaştıklarını düşünüyor. Oysaki Nudistler de evleniyor ve çocuk doğuruyorlar. Nudistler çıplaklığı herkesle yaşıyor olabilirler, ama özel hayatlarını kimsenin önünde yaşamayı tercih etmiyorlar.
 

 

 

3- Gizlilik 

 

Yanlış Düşünce: Nudistler de gizlilik diye birşey yoktur.
 

Evet Nudistler çıplak olduklarında rahat ediyorlar. Ama bu demek değil ki her nudist , çıplak haliyle kameraların karşısına geçebilir veya başka insanlar tarafından izlenebilir. Nudist organizasyonların çoğunda fotoğraf çekmek yasaktır. Ayrıca nudist organizasyonlarda da aynı dışardaki herhangi bir organizasyon gibi katılımcıların bilgileri gizli tutulur.
 

 

2- Yasadışı 

 

Yanlış Düşünce: Nudizm yasadışıdır 

Birçok ülkede çıplaklık yasadışı olabilir. Ancak Nudizm yasadışı bir organizasyon değildir. Hatta nudistler birbirleriyle internet ve medya üzerinden iletişime geçerler. Bu insalar için en önemli şey çıplaklık olsa da sonuçta Nudistler sokaklarda çıplak gezmezler ve toplantılarını Nudizm otellerinde gerçekleştirirler. İran, Irak ve Suudi Arabistan ‘da ise Nudizm yasaktır. 

 

1-Yeni bir Buluş 

 

Yanlış Düşünce: Nudizm yeni bulunmuş bir felsefedir 

İnsanlar eski çağlarda çıplak dolaşıyorlardı. Daha sonra üstlerine bez parçaları örterek kendilerini sıcak tutmaya çalışmak için giyinmeye başladılar. Yüzyıllar sonra kıyafet, bir sınıf ve statü göstergesi olarak algılanmaya başlandı. Eğer Avrupa’daki katedrallere bakacak olursak, orda bulunan bir çok heykelin çıplak olduğunu görebilirsiniz. Çıplaklık değil ama mayo ve bikinilerin buluşu kesinlikle yeni. Nudizm eskiden beri süregelen bir felsefe biçimidir. 

http://www.listemiste.com/nudizm-hakkinda-yanlis-bilinenler.html 

http://www.listemiste.com/ 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..