Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Nüfüs' ta çalışanlara ek işin karşılığı ödenmelidir…

Nüfüs' ta çalışanlara ek işin karşılığı ödenmelidir…
 

ÇALIŞANLARA ZİYARET


Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Ümmet Yanık ve Kazım Alakuş ile birlikte yeni kurulan İlk adım İlçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarına bir dizi ziyarette bulundular.


Memur- Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur- Sen Yönetim Kurulu Üyeleri İlkadım İlçe Nüfus Müdürü Hakkı KURUCUOĞLU’ nu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. İlçe Nüfus müdürü Hakkı KURUCUOĞLU Ziyaretten memnunluk duyduğunu ifade ederek Gül beraberindekilere teşekkür etti. Daha sonra çalışan personel ile tanışarak tek, tek tokalaşan Büro Memur Sen Şube Başkanı Fevzi GÜL ve beraberindeki heyet burada çalışanların sorunlarını dinledi. Burada kısa bir konuşma yapan Gül, “Türkiye genelindeki illerimizde 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için seçim kurulu çalışmalarına başladı. Bu çalışmaları Cumartesi Pazar günleri de devam ettirecek olan seçim kurulu personeli ile birlikte il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde görev yapan personel de bu çalışmalara muhtemelen iştirak edecektir. Seçim Kurulu personeli bu çalışmalarında haklı olarak ek bir ücret alırken nüfus çalışanlarının aynı çalışmalara maalesef her hangi bir ücret alamadıklarını çok yakından bilmekteyiz. Büro Memur Sen Genel Merkezimiz tarafından diğer illerimizde yapılan ziyaretlerde konuyla ile ilgili sıkıntılarını dile getiren nüfus personeli kendilerine de bu ek iş için fazla çalışma ücreti verilmesini talep etmişlerdir. Çalışanların bu haklı talebini 13.01.2009 tarih ve 73 sayılı yazımızla Yüksek Seçim Kuruluna bildirdik. Bu yapılacak olan ek işin karşılığı çalışanlara ödenmelidir. Ödenmesi için de Büro Memur Sen olarak bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Gül ve beraberindeki heyet daha sonra İlkadım Kaymakamlığı Yazı İşeri Müdürü Cemal KÖSE’ ye hayırlı olsun temennisinde bulundular. Büro Memur Sen Şube Başkanı Fevzi GÜL, 303.404 nüfuslu İlçe Kaymakamlığında yalnızca kadrolu olarak üç çalışanın olmasından dolayı hayretler içerisinde kaldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu belirterek konuşmasını şöyle devam ettirdi; “ İç İşleri Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan personel açığı had safhaya ulaşmıştır. Bu sıkıntıları yetkili makamlara bildirmiş olmamıza ve bu konular üzerinde defalarca basın açıklamalarımız olmasına rağmen maalesef bu konular üzerinde hiçbir gelişme ve iyileşme yönünde tek bir adım dahi atılmamıştır. Samsun İlimize bağlı İlkadım ilçemizde halka daha iyi bir hizmet verilebilmesi için kadrolu personel açığının giderilmesi gerekmektedir” dedi. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Cemal KÖSE de ziyaretin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, Büro Memur Sen Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Son olarak İlk adım İlçesi Mal Müdürü Metin TOPALOĞLU’ nu ziyaret ederek yine kendisine hayırlı olsun temennisinde bulunuldu ve TOPALOĞLU na yapılan sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Gül, Büro Memur-Sen olarak nerede bir haksızlık, adaletsizlik ve huzursuzluk varsa; orada yapıcı teklif ve önerilerle hizmet sendikacılığına devam edeceklerini belirtti. Kurum çalışanlarının sorunlarının da görüşüldüğü ziyaret çalışan personellerle tanışma ve sohbetin ardından son buldu.

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..